talajcsavar

A talajcsavarok egyre népszerűbb választások a betonozással szemben. Napelemparkok, mobilházak és jurták, illetve számos különböző építmények rögzítéséhez használatosak. De miért is kifizetődő mellettük letenni a voksot? Összegyűjtöttük a talajcsavarok legfontosabb előnyeit és típusait!

A talajcsavarok egyedülálló előnyei

A talajcsavar hatalmas előnye – amellett hogy gyorsan telepíthető és kifejezetten költséghatékony, hogy teljes mértékben környezetbarát.

A betonozással ellentétben a talajcsavart bármikor lecsavarhatjuk, emellett nem hagy maga után nyomot, és még a talajt sem szennyezi. Ha meguntuk a mobilházunkat, és arrébb szeretnénk tenni, akkor a csavart könnyedén kicsavarozhatjuk, majd áttehetjük a kívánt helyre, és máris biztosítottuk építményünk tökéletes rögzítését.

Milyen típusú talajcsavarok léteznek?

Nézzük, melyek ezek:

  • G profil. Ez egy cső profil, amire például kerítés csöveket tehetünk, így azokat sem kell betonoznunk. Ezek a csavarok persze nemcsak kerítéstartónak, hanem cégtábla tartónak, zászlótartónak és egyéb eszközök tartóinak is tökéletesen megfelelnek. A 600 cm-estől 1000 cm-es méretig terjedő csavarokat akár kézi erővel is lefúrhatjuk, így csak haza kell vinnünk őket, és már mehet is a munka.
  • U profil. Elsősorban pergolák tartására szolgál, de természetesen kisebb házat is telepíthetünk rá, ha éppen arra szeretnénk használni. Az 1000-es, azaz 1 méteres hosszúságú talajcsavarokat kézileg is könnyedén letekerhetjük, ha nem túl kemény talajba kell fúrnunk. Ha egyáltalán nem szeretnénk a fúrással bajlódni, akkor az Ecotrex szakemberei készséggel állnak rendelkezésünkre, hogy minden rögzítési feladatot A-tól Z-ig megoldjanak otthonunkban.
  • Hatlapfejű profil. Szintén többféle megoldásra nyújt lehetőséget – például mobilház, mobilgarázs és terasz építésére is. A hatlapfejű talajcsavarok hossza 1 métertől 2 méterig terjed. Az 1 métertől hosszabb csavarokat célszerű géppel betekerni, hiszen kézi erővel már nem igazán mozgathatók. Ezek a csavarok nagyobb teherbírásúak, így 1200 kg-tól akár 3000 kg-ig is terhelhetők. Itt persze elsősorban az oldalirányú terhelhetőség a fő szempont, ezért szükséges hosszabb csavarokkal dolgozni.
  • Kerekfejű profil. Ezek a profilok ETF néven is ismertek, és ugyanolyan méretekben kaphatók, mint a hatlapfejű csavarok. A használhatóságukat tekintve mobilisabbak, és főként napelemparkok rögzítéséhez használatosak.

Többet szeretne tudni az Ecotrex talajcsavarokról?

Tekintse meg az Ecotrex weboldalát, ahol részletes információkat talál minden talajcsavarral kapcsolatban, és telepítési időpontot is könnyedén foglalhat. Az online felület mellett a +36 20 9315563 telefonszámon és az info@ecotrex.hu e-mail címen is készséggel állnak rendelkezésére!

Kép forrása: Getty Images

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom