fűtés

Több oka is van.

A csillagászati ősz visszavonhatatlanul jelzi a téli napok közeledtét, amikor a hűvösebb hajnalokat már nem lehet átvészelni egy picit vastagabb zoknival és egy éppen csak melegebb sállal. A tél nem nagyon szokott finomkodni, ha hűteni van kedve, akkor bizony hűt, sőt egyenesen fagyaszt; azon pedig nem segít a melegecske zokni. De akkor mi a megoldás?

Alapvetően nem akarunk senkit lebeszélni a zokni viseléséről, hiszen amellett, hogy meglehetősen szép példányok is léteznek ma már, kifejezetten hasznos és praktikus ruhadarabról van szó – sok más egyébbel ellentétben.

Viszont amikor az otthonunkban tartózkodunk, és már a fiókban található összes ilyen hasznos kis zoknit a lábunkon tudjuk, akkor kénytelenek vagyunk más megoldás után nézni. Mivel nem divattanácsadásról, hanem a fűtőszőnyeg erényeinek taglalásáról van szó, vágjunk is bele!

A fűtőszőnyeg egy olyan elektromos fűtési megoldás, ami utólag is telepíthető az otthonunkba, ha esetleg annak kialakításakor más megoldást választottak volna az előző tulajok, illetve nekünk nem jutott eszünkbe ilyesmi.

A padlófűtés egy meglehetősen nagy múltra visszatekintő fűtési megoldás, amivel már – egyebek mellett –  a rómaiak is szívesen éltek. Na de milyen előnyei vannak, ha utólag fűtőszőnyeget választunk az otthonunkba?

Először is, egyenletes hőelosztást biztosít, ami roppantul kellemes és szokatlan tud lenni, a hagyományos fűtés után. Ami viszont talán ennél is fontosabb, hogy akár a meglévő padlóburkolatunk feltörése nélkül is telepíthető rendszerről van szó, amit akár mi magunk is meg tudunk oldani, olyannyira nem komplikált.

A vékony réteget gyorsan és egyszerűen el tudjuk helyezni a korábbi burkolaton, így a padlószint emelkedése nem lesz olyan kiugró, hogy problémát jelentsen.

Előnyös tulajdonsága továbbá, hogy az alacsony telepítési költség mellett nem kell a későbbi javításokkal, karbantartásokkal sem számolnunk, hiszen ez a fűtési technológia egy hosszú távon kifogástalanul működő megoldás.

A burkolat felmelegítésével egyenletesen eloszlik a hő, és akár órákig is meleg marad még azután is, hogy már leállítottuk a fűtést. Akár helyiségenként különböző hőmérsékletet is beállíthatunk, köszönhetően a termosztátos vezérlésnek.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom