hűtőszekrény

Manapság már nehéz hűtőszekrény nélkül elképzelni az életünket, hiszen elengedhetetlen részét képezik a mindennapjainknak. A hűtve tárolás meghosszabbítja a termékek szavatossági idejét, ami az anyagi helyzetünket is pozitívan befolyásolja. Amikor hűtőt vásárolunk nagy valószínűséggel azt 10-15 évre tervezzük használni, ezért is fontos, hogy milyet választunk.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg nagyobb méretet venni például az ipari hűtők forgalmazásával foglalkozó boltokban és webshopokban.

Mi alapján döntünk a hűtőszekrény vásárlásnál?

Minél többet tudunk a hűtőszekrényekről, annál stabilabban tudunk döntést hozni arról, hogy melyik a nekünk megfelelő hűtőgép. Az azonban, hogy legjobb az minden család számára mást jelent.

Nem mindegy, hogy szabadonálló vagy beépített készüléket szeretnénk. A szabadonálló hűtőszekrény jellemzője, hogy könnyen mozdítható, ha esetleg többet költözik a család, de nem simul úgy bele a konyhába, mint a beépített, ami a konyhaszekrény színét kapja meg a beépítéssel.

Viszont olcsóbb, mint a beépített készüléknek. Utóbbi jellemzően sokkal drágább, és ha cserélni kell csak pont ugyanolyan méretű tudsz venni helyette.

Sima hűtőszekrény vagy kombinált hűtő?

El kell dönteni, hogy fagyasztóval rendelkező vagy fagyasztó nélküli készülékre van szükség. Ha már van fagyasztó otthon, nem biztos, hogy szükség van még fagyasztó kapacitásra, ha nincs akkor elég a sima gép.

Milyen legyen az energia felhasználása?

A hiedelmek szerint, minél nagyobb egy hűtőszekrény, annál többet fogyaszt, pedig ez nem így van. A korszerű gépek között már többféle is van, ami kevesebbet fogyaszt mint a régebbi gyártású azonos méretű társai.

A gyártóknak fel kell tüntetni a termékeken az energiaosztályos besorolást. Az Európai Unió szabályozása szerint a kereskedelemben csak  A, A+, A++ és A+++ jelöléssel ellátott hűtőket forgalmazhatnak. Az energiatakarékos készülékek jellemzően drágábbak, mint a kevésbé takarékosak.

Miután a hűtő 24 órában üzemel, ezért hosszabb távon mindenképpen megéri az energiatakarékos befektetés.

Mekkora legyen a hűtő?

Ha már volt hűtőszekrényünk, akkor könnyebb dönteni mekkora legyen, mert van viszonyítási alapunk.

Meghatározó tényező, hogy mekkora helyünk van a konyhában vagy ahova tenni akarjuk. Hány főből áll az ellátandó család? Van-e kamránk, ahol tárolni tudjuk a hűtést nem igénylő élelmiszereket?

Természetesen, ahol nagyobb mennyiségű hűteni valóról kell gondoskodni, mert nagy az ellátandó létszám, ott mindenképpen az ipari hűtőberendezéseket célszerű elhelyezni.

Az Anvalor webáruházban nagykonyhai berendezéseket forgamaznak, úgynevezett háttérhűtőket, amelyeknek az a feladatuk, hogy a gyorsan romló áruk és a feldolgozandó alapanyagok a megfelelő hőmérsékleten hűtve legyenek.

Összegezve: Elmondhatjuk, hűtőszekrény vásárlása esetén mindig inkább egy kicsivel nagyobbat válasszunk, mint kisebbet, mert akkor kerülni tudjuk a zsúfoltságot, így jobb lesz a készülék energiafelhasználása és ha nagyobb helyünk van tárolásra, valamint a hűtést nem igénylő élelmiszereket is el tudjuk benne helyezni.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom