faág télen
faág télen

Kép forrása: Pixabay.com

Legyen szó díszfákról, díszcserjékről, gyümölcsfákról, gyümölcstermő cserjékről vagy éppen a szőlőről a télvégi lemosó permetezésnek kiemelt szerepe van abban, hogy a tavaszi és nyári időszak a kártevők és betegségek szempontjából sokkal nyugodtabban teljen.

Az időben elvégzett lemosó permetezéssel számos betegség és kártevő kártétele megelőzhető, főként, ha a permetezéshez többcélú növényvédő szert választunk. Speciális szereket később érdemes használnunk, célzottan egy-egy betegség vagy kártevő ellen.

A télvégi lemosó permetezést a február végi, márciusi fagyok után, rügypattanás előtt, a fák nedvkeringésének beindulásakor célszerű elvégezni például metszés után. A permetezést szélmentes, szélcsendes, semmi esetre sem esős vagy ködös napon illetve órában végezzük el.

A lemosó permetezéshez többféle, kontakt hatású permetezőszerből választhatunk, ezek réz, kén és olajtartalmú szerek. Permetezéskor tényleg lemosásszerűen permetezzünk, figyeljünk rá, hogy a permetlé a növény minden részére eljusson.

Bízunk benne, hogy összefoglalónk hasznos volt a télvégi lemosó permetezés elvégzéséhez. Bő termést, sikeres kertészkedést kívánunk!

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: Bálint Gazda – Télvégi, lemosó permetezés: a növények mosakodása

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert