költöztetés

A zsugorfóliának fontos szerepe van a költöztetés során! Azzal lehet csak biztosítani a bútorok megfelelő védelmét, ha szakszerűen becsomagoljuk őket. Ezt tudják jól a szakemberek is, ezért is van többféle csomagolóanyag is, melyet használnak egy ilyen művelet során.

Miért fontos a bútorok csomagolása költöztetés során?

Az elmondható, hogy a bútoraink nem rendeltetésszerű használatnak vannak kitéve egy-egy költöztetés során. Ennek az lehet az eredménye, hogy megsérülnek a vagyontárgyaink. Persze ezt nagyon jól tudjuk mi is, és a szakemberek is, akik a szállítást végzik. Épp ezért van szükség arra, hogy megfelelően becsomagoljuk, szállítható állapotba hozzuk a bútorainkat és egyéb vagyontárgyainkat.

Ki végzi a szállításra való előkészítést?

Alapvetően a tulajdonos feladata ez. Viszont vannak már olyan cégek, akik külön szolgáltatásként a teljes előkészítési fázist is átveszik, ha úgy szeretné a megrendelő. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő csomagolóanyagokkal ellátva megérkező költöztető brigád először is nem kezd el kipakolni, hanem felkészít mindent a nagy útra.

Mit használnak az előkészületek során?

Dobozokat, buborékfóliákat, zsugorfóliát, ragasztószalagot főleg. Nagyon fontos, hogy ne zsákokat használjunk, hanem dobozokat, mert azok egyrészt egymásra pakolhatóak, másrészt nem nyomódnak össze. Így tudhatunk bennük mindent biztonságban.

Költöztetés során a zsugorfóliát akkor használjuk, ha valami kényesebb szövetet szeretnénk megóvni a szennyeződésektől, karcolásoktól. Matracok és bőrgarnitúrák, de még a magasfényű szekrények védelmére is kiváló.

Egy profi tudja, mit csinál

Nem elég az, hogy még a szállítás előtt megfelelően becsomagolunk mindent. Ez még édeskevés ahhoz, hogy minden épségben megérkezzen a célállomásra. Profi költöztetőkre is szükség lesz ehhez a művelethez.

Ők lesznek azok, akik csukott szemmel is tudják, hogy milyen bútordarabot hol kell megfogni, és mire kell figyelni a cipelés során. Egy jól képzett, rutinos szakember már a helyszínre érkezéskor tudni fogja, hogy milyen sorrendben kell lepakolniuk majd.

Nem mindegy ugyanis, hogy a teherautóra is milyen sorrendben és hogyan pakolnak fel mindent. És akkor még ott vannak a rögzítési pontok is, melyeket meg kell határozni, hogy fix maradjon minden az út végéig.

Valamint fontos az is, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű pokróccal is védjenek mindent útközben.

Mi van, ha mégis történik valami baj?

Emberből vagyunk, hibázhatunk. Nem lehet kizárni, hogy nagyon ritkán, de hiba csúszik a gépezetbe. Ami fontos, hogy a költöztető cégnek vállalnia kell a felelősséget azért, ami az ő hibájából adódóan történt.

Tehát ha hibáztak, így sérült valamely vagyontárgyunk, akkor előfordulhat, hogy kártérítést kell fizetniük. Ha előrelátó a fuvarozó, akkor mindent részletezett az ÁSZF-ben. Egy profi cég vállalja a felelősséget akkor, ha valóban ők hibáztak.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom