Miért jó ajándék a falmatrica

A falmatricák különböző méretekben és dizájnokban készülnek, és használhatók a fal dekorálására vagy a helyiség hangulatának módosítására. A falmatricák készülhetnek vinylből, papírból vagy más anyagból és lehetnek egy egész falat befedő nagy méretűek, vagy apró, dekoratív darabok is.

A falmatrica egy olyan matrica, amely beltéren szinte bármely felületre felragasztható. Azonban felrakás előtt érdemes kicsit utánaolvasni, mik a felrakás szabályai.

Kinek vigyünk ajándékba falmatricát?

A falmatricákat bárkinek ajándékozhatod, mivel széles körben használhatók és számos dizájn közül választhatsz. Ha valakinek van egy üres falra szüksége valami díszítő elemre, a falmatrica tökéletes ajándék lehet.

A falmatricákat gyakran ajándékozzák olyanoknak is, akik szeretik a saját otthonukat dekorálni, és szívesen próbálnak ki új dizájnokat. Emellett a falmatricák tökéletes ajándékok lehetnek gyerekeknek is, mivel sok gyermek szeretne saját szobájában díszítő elemeket látni.

Mire figyeljünk a falmatrica választásakor?

Amikor falmatricát választasz, fontos figyelembe venni néhány dolgot:

 1. A helyiség stílusa: válassz olyan falmatricát, amely illik a helyiség stílusához és színvilágához.
 2. A fal mérete: mérj fel egy pontos méretet a falon, hogy tudhasd, milyen méretű falmatricára van szükséged.
 3. A falmatrica anyaga: válassz olyan anyagú falmatricát, amely megfelel az adott helyiség igényeinek. Például, ha a helyiségben nedvesség van, érdemes olyan falmatricát választani, amely ellenálló a nedvességnek.
 4. A falmatrica tisztítása: tudasd, hogyan kell tisztítani a falmatricát, hogy biztos lehess benne, hogy az megfelelően ápolható lesz.
 5. A falmatrica ára: vedd figyelembe a falmatrica árát is, hogy tudhasd, mennyi pénzt költesz.
 6. A falmatrica felrakása: tudasd, hogyan kell felrakni a falmatricát, hogy biztos lehess benne, hogy megfelelően fog rajta maradni a falon.

Kinek ajándékozz állatos falmatricát?

Az állatos falmatricákat szinte bárkinek ajándékozhatod, mivel széles körben népszerűek és sok ember szereti az állatokat. A gyerekek nagyon szeretik az állatos falmatricákat, mivel sok gyermek szeretne állatokat látni a saját szobájában.

Emellett az állatos falmatricákat ajándékozhatod olyanoknak is, akik szeretik a természetet, vagy akik állatokat tartanak otthon. Az állatos falmatricák tökéletes ajándékok lehetnek azoknak is, akik szeretik a különleges dizájnokat, és szívesen próbálnak ki új dolgokat az otthonukban.

Mire kell figyelni mielőtt gyereknek választasz ilyen ajándékot?

Amikor gyereknek falmatricát választasz, fontos figyelembe venni néhány dolgot:

 1. A gyermek korát: válassz olyan falmatricát, amely megfelel a gyermek korának. Például, ha a gyermek még kicsi, érdemes olyan falmatricát választani, amely nem tartalmaz sok apró részletet, hogy ne legyen veszélyes a gyermek számára.
 2. A gyermek ízlését: válassz olyan falmatricát, amely tetszik a gyermeknek. Például, ha a gyermek szereti az állatokat, akkor választhatsz állatos falmatricát.
 3. A falmatrica ára: vedd figyelembe a falmatrica árát is, hogy tudhasd, mennyi pénzt költesz.
 4. A falmatrica felrakása: tudasd, hogyan kell felrakni a falmatricát, hogy biztos lehess benne, hogy megfelelően fog rajta maradni a falon.

A falmatrica felrakása

Felrakás előtt érdemes elolvasnod a használati útmutatót, vagy utánanézni az interneten. Ugyanis a nem megfelelő felrakáskor a matrica sérülhet.

A falmatrica felrakásának főbb lépései:

 1. Tisztítsd meg a felületet, hogy az por- és zsírmentesítése
 2. A matrica felületét simítsd át, hogy a matrica az applikáló fóliához tapadjon
 3. A matrica felhelyezése a felületre, helyének kijelölése
 4. Matrica rögzítése középen. Ez történhet akár a festők által használt maszkoló szalaggal is.
 5. Távolítsd el a hordozót az egyik oldalon. Ügyelj arra, hogy a kisebb részek a hordozó felületén maradjanak.
 6. Kifelé haladva a matricát simítsd a felületre.
 7. Távolítsd el a rögzítést, majd a maradék hordozót is
 8. Simítsd fel a maradék matricát a felületre.
 9. Várj néhány percet, ezután eltávolíthatod az applikáló fóliát.

Kép forrása: Jomatrica.hu

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert