fürdőszoba

A fürdőszoba berendezésekor, felújításakor valószínűleg a zuhanycsaptelep kinézete lesz az utolsó dolog, amire figyelünk. Sokkal fontosabbnak tartjuk a járólap, a csempe és a bútorzat kiválasztását, pedig a megfelelő csaptelep ugyanolyan fontos.

A szaniterek kiválasztása

A fürdőszobában található termékek gyűjtőneve a szaniter, ide tartozik a zuhanykabin, a mosdókagyló, a kád, de a hozzájuk tartozó csaptelepek is. Ha a helyiség kialakításában vagy teljes felújításban gondolkodunk, érdemes egy helyről beszerezni minden szükséges felszerelést.

A Homelux oldalán fürdőszobai csaptelepek széles választékát találjuk, ami jól mutatja, hogy ebben a lakberendezési webáruházban minden apró részletre odafigyelnek. Itt nemcsak az alapvető fürdőszobai bútorokat rendelhetjük meg, hanem az olyan apró kiegészítőkből is nagy a kínálat, mint a zuhanyfolyóka, padlóösszefolyó, szappanadagoló vagy WC-papír-tartó.

Márpedig ahhoz, hogy a fürdőszobánk komfortos, ugyanakkor stílusos is legyen, oda kell figyelnünk minden apró kellékre és ezek harmonikus elrendezésére. Nem igazán szép ugyanis, ha a csempe kék, de a fürdőszobaszőnyeg zöld, a mosdócsaptelep krómozott, a zuhanyé pedig fekete.

Az összhang ebben a helyiségben igenis sokat számít, hiszen reggel itt indítjuk a napot, a szép környezet pedig a hangulatunkra is jó hatással van.

A zuhanycsaptelepek fajtái

Szerencsére ma már rengeteg csapteleptípus közül lehet választani, ezért érdemes alaposan szétnézni. Mielőtt kiválasztjuk a számunkra tetsző darabot, gondoljuk át, mennyire fog beleilleni az adott modell a környezetbe.

Milyen stílusú lesz a fürdőszoba? Modern vagy klasszikus, netán inkább rusztikus hatású? Milyen maga a zuhanykabin? Az ívesebb vagy a szögletesebb formák fognak dominálni? A színek harmóniájáról se feledkezzünk meg!

A zuhanycsaptelepek között találunk egykaros változatokat többféle színben és kivitelben is. Ezek a típusok mostanában nagyon divatosak és természetesen praktikusak is, hiszen nem kell nekünk tekergetni a gombokat ahhoz perceken át, hogy megfelelő hőmérsékletű víz folyjon a testünkre.

Kisgyermekes családoknál is kimondottan ez a hasznosabb, hiszen a gyerekek még nem tudják jól beállítani a hőfokot, így félő, hogy leforrázzák magukat. A Homeluxnál kapható termosztátos zuhanycsaptelep is, ez a legjobb megoldás, ha valóban számít a minőség és a megbízhatóság.

A tekerőgombos csaptelepek is megtalálhatók a kínálatban, ezeknek is lehet létjogosultsága napjainkban is. Lássuk, melyik fajtát hol érdemes használni!

Stílusos választás

A modern stílusú fürdőszobákba a króm felületű csaptelep javasolt, az egykaros változatok mellett döntsünk! Szintén minimalista hatású a falba süllyeszthető csaptelep szögletes fogantyúval.

A kétkaros, falra szerelt változatok a vidékies hangulatú fürdőszobákba valók, itt érdemes antik hatású sárgaréz modellt választani.

A zuhanycsaptelep apró, de annál fontosabb meghatározója a helyiségnek, szánjuk időt és figyelmet a kiválasztására.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom