karácsonyi kaktusz

Az elmaradó virágzás, virágzás előtt lehulló bimbók okai

karácsonyi kaktusz

Kép forrása: Pixabay.com

A karácsonyi kaktusz a megfelelő gondozás mellett, éppen a szeretet ünnepén borul virágba. Mi lehet az oka a virágzás elmaradásának? Miért potyognak le a bimbók a kinyílás előtt? Erre keresünk választ, valamint megoldást!

Ahhoz, hogy a karácsonyi kaktusz virágozzon, 22fok alatti, de inkább 14-16fok körüli szobahőmérséklet kell, valamint sok fény. Legideálisabb számára, egy világos ablak, ahol fényigényét biztosítani tudjuk.

Ha az ablak alatt fűtőtest van, akkor a fűtés miatt, hamar az optimálisnál magasabbra szökhet a hőmérséklet, és túlságosan szárazzá is válik a levegő, emiatt érdemes párásítani.

karácsonyi kaktusz

Kép forrása: Pixabay.com

A karácsonyi kaktusz számára nagyon fontos az állandóság, megsínyli, ha cserepét mozgatjuk, ezért, ha megtaláltuk a megfelelő helyett, utána már ne változtassunk azon. A huzatot szintén nem szereti.

Az öntözésnél szintén körültekintően járjunk el, ugyanis a túlöntözésre, pangó vízre, és a föld túlzott kiszáradására egyaránt érzékeny. Földjét tartsuk kissé nedvesen, hetente egyszer pedig adjunk neki tápoldatot is.

Ha ezeket a szabályokat betartjuk, jó eséllyel gyönyörködhetünk virágaiban. Miután elvirágzott a növény, metszhetünk egy kicsit a hajtásaiból. Az így nyert hajtásokat meggyökereztethetjük.

Nézd meg videónk a karácsonyi kaktusz gondozásáról, szaporításáról és virágoztatásáról!

Képek forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények