zuzmó dekoráció

A mai innovatív, rohanó világban kifejezetten üdítő látványt nyújtanak a zöld színek, formák. A legtrendibb vállalatok többnyire már zuzmós logót kérnek cégük reklámozásához, mert a zöld szín természetességet és nyugalmat áraszt.

Az izlandi zuzmó az erdők aljnövényzete. Prémium minőségű zuzmóinkat alapos tisztítás után előkészítjük (a nem szép részeket s gyökereket el kell távolítani) és telepítjük a kívánt formában.

A zuzmó eredetileg natúr-fehér árnyalatban található meg a természetben, s betakarítás után glicerinnel tartósítják,(ez pl. a szappan alapanyaga is), majd ételfestékkel festik a kívánt színekre.

A tartósítás és festés után a zuzmó megjelenése, különleges textúrája már tartósan megmarad, de érdemes figyelembe venni, hogy pl. közvetlen napsugárzás hatására ez megváltozhat.

A zuzmó dekoráció elhelyezését ezért csak beltérre ajánljuk, s kerülendő a légkondicionáló berendezés valamint a hősugárzó használata is a közvetlen közelében. A zuzmóknak természetes illata van, a festettnek egy kicsit erőteljesebb, de viszonylag hamar el is illan.

Rugalmasságát a levegő páratartalmának köszönheti, így jelzi, ha kevés a páratartalom az adott helyiségben, mivel ekkor kicsit megkeményedik, megszárad a zuzmó. Azonban aggodalomra semmi ok, a megfelelő páratartalom akár alapos szellőztetéssel, vagy párásító készülékkel visszaállítható, s zuzmó dekorációnk ismét visszanyeri bársonyos puhaságát.

Azonban fontos, hogy közvetlenül vízzel spriccelni nem szabad, mert végérvényesen elvesztheti színét és rugalmasságát. Tehát az izlandi zuzmó gondozásmentes, semmiféle utóápolásra, locsolásra nincsen szüksége.

A tartósított izlandi zuzmóknak, moháknak nincs szükségük fényre ezért az sem probléma, ha otthonunkban, irodánkban olyan helyre kerülnek, ahova kevesebb az ablak. Így akár egy sötét lépcsőházba, vagy fürdőszobába is be tudjuk csempészni a természet kellemes zöld színét.

A zuzmók a nedvesebb, párásabb környezetben kifejezetten jól érzik magukat, ezért tökéletes választás fürdőszobai zuzmó dekoráció. Arra azonban ügyeljünk, hogy törülközőszárító vagy hajszárító közelébe ne kerüljön a zuzmófal.

A zuzmófalakat kiegészíthetjük más természetes növényekkel is (pl. laposmoha, gömbmoha), melyekkel igazán izgalmas és szemet gyönyörködtető kompozíciók hozhatók létre.

A zuzmófalat érdemes speciális ragasztóval rögzíteni. Ez a ragasztó vízbázisú, ezáltal könnyen eltávolítható, ha esetleg nem megfelelő helyre kerül, szagtalan, s sűrű fehér anyagú, ami száradás után áttetsző lesz. A speciális zuzmó ragasztó könnyen használható s egy tartós, rugalmas, gumis réteget képez a zuzmó és a fogadó felület között.

Bátran keress minket egyedi zuzmó és moha dekoráció elképzeléseddel kapcsolatban, segítünk megtervezni és természetesen megvalósítani a végeredményt. A zuzmóképek tökéletes kompozíciót alkotnak továbbá lamelláinkkal s különböző falpaneljeinkkel is.

Nyugodtan ránk bízhatod magad, mivel ingyenes tervet készítünk a kívánt falpaneles elrendezéssel, szakmai tanácsokkal is ellátunk, s kivitelező csapatunk komplett faldekorációd elkészítését szívesen vállalja.

Válaszd a természet adta gyönyörű zuzmófalat, hogy ne csak a szomszéd fala legyen zöldebb. 🙂

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények