babaápolás

Ha Te is olyan szerencsés vagy, hogy valahogy mindenki babaguru körülötted, bizonyára örülni fogsz egy független, mégis pontos összefoglalónak arról, mikre is van szüksége egy friss anyukának és újszülött gyermekének.

A babaápolás azon dolgok közé tartozik, amelyet az anyukák már akkor elkezdenek megtanulni, amikor a kicsi még ott fejlődik a szívük alatt, és még akkor is tanulgatják, amikor a baba már néhány hónapos.

Itt ebben a bejegyzésben röviden össze fogjuk foglalni számodra, hogy mik a legfontosabb dolgok, amelyekre szükséged lesz már a kicsi születése után rögtön, illetve az első néhány évben. 

Egy igazán fontos kiegészítő, ami nélkül nem élet az élet!

Mielőtt még elmerülnénk a számodra fontos kiegészítők tengerében, hadd emlékeztessünk valakire, aki az első kórházi naptól fontos szerepet játszik majd! Ez nem más, mint egy jó barát, aki kíséri kisbabádat élete első hónapjaiban!

Egy pihe-puha plüss barát, amely segít elaltatni a kicsit, lekötni, aki vigyáz rá az ágyikóban, és aki valószínűleg még a házassága napján is valahol ott fog lapulni otthon.

A plüssök nagyon fontos részei egy kisbaba életének, szóval ezt mindenképp szerezd be kisbabád érkezése előtt. 

Mik a legfontosabb babaápoló eszközök?

A babaápoláshoz tartozó kiegészítőket három kategóriába lehet sorolni: amelyek a kicsi ellátását segítik, amik neked segítenek és amelyek szebbé, harmonikusabbá, egyszerűbbé teszik az életed egy kisbaba mellett. Lássuk külön-külön, mi hova tartozik, és miért lehet érdemes beszerezni!

A kicsi ellátását segítő tárgyak:

 • Hajkefe: A kisbabákat minél előbb hozzá kell szoktatni a fésülködéshez, a kislányokat pedig a copfokhoz, fonatokhoz, hajpántokhoz és egyebekhez is
 • Konyhai fellépő: már a nagyobb gyerkőcök mellé ajánlott, fontos kiegészítő, ugyanis a kicsiket nagyon könnyű lekötni a főzés varázslatával
 • Mózeskosár: kényelmes, biztonságos, tökéletes alvóhely a baba számára

Azok a babaápolási dolgok, amelyek a Te életedet könnyíthetik meg:

 • Etetőszék: az a bútor, amely a hozzátáplálástól egészen a szilárd ételekig el fog kísérni. Kényelmes, megkönnyíti az etetést.
 • Pelenkázólap: a legegyszerűbb, legkönnyebb, legkisebb hely, ahol pelenkázhatsz.
 • Tárolókosarak: a pelenkázókomódra ajánljuk, a leggyakrabban használt eszközökhöz.
 • Cumitartó: így sose hagyjátok majd el a cumit!
 • Neszesszerek: neked és kisbabádnak is.
 • Előke, etetőkabát: ezzel nem kell majd annyit takarítanod ebéd után, ha szemed fénye egyedül evett!
 • Fürdőlepedő, törölköző, fürdetőkendő: azaz a pancsolás három legfontosabb kiegészítője.

Amik egy kicsit szebbé teszik a környezetet:

 • Egészségügyi kiskönyv borító: így lehet igazán szép a kicsi legfontosabb irata!
 • Pelenkázótáskák és babakocsitáskák: mindenkinek más táska válik be, amikor elhagyják a házat a kicsivel. Neked talán pont erre van szükséged!

Nálatok már teljes a felszerelés? Ha keresed még az igazi helyet, ahol mindent akár egyben megtalálsz, nézz be a BloomBaby webáruházba!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom