akkumulátoros fűnyíró

Az akkumulátoros fűnyíró bármelyik családi házban jó szolgálatot tehet. A modern típusok már megbízható, hosszú élettartamú és egyre hosszabb üzemidővel rendelkező akkumulátorokkal működnek, és képesek arra a teljesítményre, amelyre egy átlagos kert rendszeres karbantartása során szükség lehet.

Amíg korábban kizárólag benzinmotoros vagy elektromos típusok közül választhattunk, napjainkra az egyre jobb minőségű akkuknak köszönhetően egy akkumulátoros fűnyíró is képes lehet felvenni a versenyt a klasszikus típusokkal. Miért érheti meg egy akkumulátoros fűnyíró választása?

Az akkumulátoros fűnyíró előnyei

Természetesen továbbra is vannak olyan területek, ahol egy akkumulátoros fűnyíró kevésnek bizonyul, azonban ezek jellemzően extrémebb viszonyok: egy parkrendezés vagy gondozás, esetleg nagyobb területen végzett fűnyírás során még mindig a benzinmotoros modell lehet a legjobb megoldás. Ha viszont a háztartási felhasználást nézzük, akkor oda az ilyen típusok által kínált teljesítmény felesleges, összességében előnyösebb választás lehet az akkumulátoros fűnyíró.

A benzinmotoros típusok igaz, hogy nagy teljesítményre képesek, azonban folyamatosan gondoskodni kell az üzemanyag beszerzéséről, utántöltéséről, valamint a gép karbantartásáról is. A benzin égése káros anyagok kibocsátásával jár együtt, a gép működés közben pedig kifejezetten hangos.

Ha pedig szintkülönbségeket is át kell hidalni, akkor már valamelyik elektromos típus lehet a jó megoldás, a 30 fokos emelkedő fölött a benzinmotoros fűnyíró motorja sokszor kihagyhat.

Az elektromos típusoknak az egyik kategóriáját jelentik az akkumulátoros fűnyírók. A legnagyobb előnyük, hogy használatuk nem igényel vezetékes áramforrást és munka közben a kábel sem lesz soha útban.

A működése halk, kevés karbantartást igényel és még egy meredek emelkedőn is képes kifogástalanul működni.

Az akkumulátoros fűnyíró kiválasztásának szempontjai

Elsőként azt kell tisztázni, hogy milyen feladatok elvégzéséhez lenne szükségünk erre a típusra. Ez alapvetően befolyásolja a szükséges teljesítményt.

A 18 vagy 20V teljesítményre képes darabok elegendőek lehetnek egy átlagos családi ház kertjében. A 40V körüli teljesítménnyel rendelkező darabok már komolyabb feladatok ellátására is képesek.

Az akkumulátoros fűnyíró egyik legfontosabb alkatrésze maga az akkumulátor. Mindenképpen lítium ionos típust érdemes választani, ezek jelentik az akkuk legmodernebb változatait.

Az üzemidőről szintén érdemes meggyőződni vásárlást előtt. A legtöbb típus esetében ez átlagosan fél és egy óra között alakul. Ha ez nem lenne elegendő, akkor egy pótakkumulátor beszerzésével tudunk rajta hosszabbítani.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom