őszi permetezés

Mikor és miért fontos az őszi lemosó jellegű permetezés?

Az őszi lemosó jellegű permetezés kritikus jelentőségű lehet a kert gondozásában. Ezen eljárás azért kapta a nevét, mert a megszokottnál bőségesebb permetlével kell végrehajtani. Az ősz egy kiváló időszak arra, hogy felkészítsük kertünket a téli időszakra.

Az őszi permetezés segít minimalizálni a következő tavaszi időszakban előforduló kártevők és kórokozók mennyiségét. Lássuk néhány hasznos tanácsot.

Mikor érdemes az őszi permetezést alkalmazni?

Az őszi lemosó jellegű permetezés optimális ideje az időszak, amikor még nincsenek tartós fagyok, de már beköszöntött az őszi lombhullás. Ekkor legalább 50%-ban hullottak le a levelek. Az időpontot érdemes úgy megválasztani, hogy szélcsendes időben végezzük el.

Az őszi hűvös időben a levegőben terjedő gombák és baktériumok száma megnő, így fontos a permetezés ebben a környezetben.

Hogyan készüljünk fel az őszi permetezésre?

A permetezés előtt gondoskodjunk arról, hogy a lehullott leveleket és gyümölcsmaradványokat eltávolítsuk, mivel ezeken is megtelepedhetnek a kórokozók. Az őszi metszés is elengedhetetlen, távolítsuk el az elhalt, beteg vagy sérült részeket.

A fák esetében gondoskodjunk egy jól szellőző, egyenletes napfényben fürdő koronáról, és távolítsuk el az egymásba növő ágakat.

Mit érdemes és mit nem érdemes permetezni?

Az őszi permetezés során lényegében minden lombhullató és cserje permetezése ajánlott, főként a gyümölcsfák és bokrok védelme érdekében. Azonban kerüljük az erősen környezetre káros vegyszereket, és használjuk a permetléket rendeltetésszerűen.

Ha vegyszeres megoldást választunk, kiegészíthetjük a Greenman Agro mikrobiológiai készítménnyel is, ami segíti a növények immunrendszerét és stressztűrő képességét.

Agro

Mivel lehet permetezni ősszel?

A permetlé kiválasztása függ attól, milyen céllal permetezünk és milyen növényfajtákra alkalmazzuk. Kerüljük az élővilágra káros vegyszereket és helyette vegyük igénybe a környezetbarát alternatívákat. A Greenman Agro például remek kiegészítő lehet, mely jótékony baktériumokkal erősíti a növényeket, növeli az ellenálló képességet és segíti a tápanyagfelvételt.

Hogyan támogatja a Greenman Agro az őszi lemosó jellegű permetezést?

A Greenman Agro kiválóan kiegészíti az őszi lemosó jellegű permetezést, elősegítve a növények stressztűrését és ellenálló képességét. A megfelelő vízmennyiséggel hígítva használható, támogatva a növények immunrendszerét és a talaj minőségét.

Rendszeres használata révén hozzájárulhatunk a környezetbarát kertgondozáshoz és a fenntartható növénytermesztéshez.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert