ház

ház

Az energetikai tanúsítvány arról nyújt tájékoztatást, hogy egy adott lakás milyen energetikai tulajdonságokkal rendelkezik. Európai Uniós jogszabály alapján kell kiállítani, és az energiatakarékosság elve miatt vezették be, ezért a tanúsítvány tartalmaz javaslatokat az adott lakás energia megtakarítására is.

Energetikai tanúsítványt bárki készíttethet az otthonához, de bizonyos esetekben kötelező is. Újépítésű ingatlan esetében, illetve 2012 óta bármely meglévő épület eladásához vagy tartós bérbeadásához is kötelező az energetikai tanúsítvány.

panel

Az energiatanúsítvány az egész épületet magába foglalja, többlakásos épületek esetében is. Az adás-vételi, vagy bérbeadói szerződésbe bele kell írni az energetikai tanúsítvány egyedi kódját, és nyilatkozni kell arról, hogy a vevő vagy bérlő átvette a tanúsítványt.

Az energetikai tanúsítványban megtaláljuk az adott épület energiahatékonysági szintjét. A kategóriák A+-tól (fokozottan energiatakarékos) egészen I-ig (rossz) vannak felosztva.

Ha megfelelő szakember állítja elő az energetikai tanúsítványt, akkor a benne szereplő javaslatok reálisan megvalósíthatóak és költséghatékonyak. A tanúsítvány elkészítésére azok jogosultak, akik szerepelnek a Magyar Mérnöki Kamara vagy a Magyar Építész Kamara névjegyzékében. Az energetikai tanúsítvány az elkészítést követő tíz évben hatályos.

társasház

Ha minőségben, árban és időben is a legjobbat keresi, forduljon hozzánk! Garantáljuk a legjobb árat, a leggyorsabb munkavégzést és a minőségi energiatanúsítvány kiállítását!

Mindössze a honlapunkon megtalálható online rendelési űrlapot kell kitöltenie,https://energiatanusitvanyolcson.hu webcímen, majd kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

A helyszíni felmérés körülbelül 20-60 percet vesz igénybe, utána egyből nekilátunk az energetikai tanúsítvány kiállításának, így akár 24 órán belül megkaphatja a dokumentumot! Kérdésével keressen minket bátran a https://energiatanusitvanyolcson.hu webcímen, a +36(70)375-8887-es telefonszámon, illetve a lakaszoldkartyainfo@gmail.com e-mail címen!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert