cipő

Minden egyes különleges alkalom megkívánja az elegáns cipők viselését a férfiak esetében is. A legtöbb ilyen lábbelit minőségi anyaghasználat és precíz kialakítás jellemzi, többnyire bőrből készülnek. Hétköznapi viselésre – néhány fazon kivételével – nem igazán alkalmasak.

Nézzük meg, milyen cipők közül tudnak választani az erősebb nem képviselői!

Ilyen tulajdonságokkal bír egy férfi alkalmi cipő

A VIBA cipő webáruház férfi cipők kínálatában számos alkalmi cipőre bukkanhat, melyek jól mutatnak bármely elegáns szettel. A klasszikus fekete szín mellett sötét- vagy világosbarna cipők is kaphatóak, amelyek még különlegesebbé teszik a megjelenést.

Az etikett úgy rendelkezik, hogy minél fényesebb egy cipő, annál inkább elegáns. Egy tükörfényű lábbeli megfelelő szmokinggal, míg egy félfényes cipő kissé hétköznapibb megjelenést kölcsönöz viselőjének. A velúrból, nyersbőrből készült, matt cipők elegáns alkalmakon egyáltalán nem állják meg a helyüket.

Így válasszon alkalmi lábbelit!

Most, hogy már tudja, milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie egy férfi elegáns cipőnek, nézzük meg, hogyan érdemes kiválasztani egyik vagy másik modellt. Arról már szó volt, hogy a fényesség az elegancia fokmérője, arról azonban nem, hogy ez igaz a cipő színére is.

Minél sötétebb, annál inkább alkalminak tekinthető. Így mikor cipő után kutat, fontos, hogy tudja, mennyire komoly eseményen kívánja azt viselni.

Természetesen legalább ennyire fontos a pontos méret és a lábfej szélessége is, hiszen egy túl kicsi cipőben kínszenvedés lesz a nap, míg egy túl nagyban lötyögni fog a lába, ellehetetlenítve ezzel a normális mozgást.

Az alkalmi cipők között számos hegyes orral rendelkező darab is helyet kapott, ezek azonban hosszútávon nem igazán kényelmesek. Ha illik a stílusához, válasszon inkább egy lekerekített lábfejjel rendelkező modellt!

Cipő fazonok különböző eseményekre

Ma már számos fazonban kapható férfi alkalmi cipő, amelyek más és más alkalmakra megfelelőek. Az oxford cipők klasszikus félcipők fűzős résszel, amelyek varrást vagy díszítést nem igazán tartalmaznak. A derby cipők orrán egy különleges varrás is helyet kapott. Ez a típus az oxford cipőnél kényelmesebb és kevésbé formális, így viselhető akár hétköznapokon is.

A monk cipőn csat is található. Ez a típus az üzletemberek sajátja. A derby cipőhöz hasonlóan kevésbé alkalmi, megfelelő egy átlagos munkanapon is. A hűvösebb idő beköszöntével a félcipőket a bokacsizmák, bakancsok váltják fel. Szerencsére ezekből is kapható elegánsabb kivitel.

A bokacsizma vagy chelsea csizma minden férfi lábán jól mutat, viselhető öltönnyel, ráadásul kényelmes is. Ha a bokacsizma oldalán van egy felvételt könnyítő gumibetét, a lábbelit perkának nevezzük.

Számos alkalmi cipő elérhető a férfiak számára is, amelyek közül mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő és az adott alkalomhoz passzoló darabot. Rendszeres tisztítással és ápolással, valamint megfelelő tárolással elkerülhető a cipő károsodása, így hosszú időn keresztül marad használható!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom