napelem

Először is érdemes végiggondolnunk, milyen igényekhez és adottságokhoz kéne igazítanunk az elektromos fűtést.

Mielőtt megvennénk a készüléket, érdemes feltenni magunknak a kérdést: állandóan használt lakásba, vagy csak időszakosan, például a nyaralóba szeretnénk? Mekkora alapterületet kell befűteni? Fő, vagy kiegészítő fűtésként használnánk az elektromos fűtést?

Emellett azt is érdemes megvizsgálni, milyen nálunk a szigetelés. Vajon lehet-e ezen változtatni, és ha igen, akkor mennyire költséges ez a megoldás? Milyenek a nyílászárók, szükséges-e őket cserélni? És milyen forrásból érkezik az áram?

Ezen túl fontos minden esetben ismerni az épület energiaveszteségét, és ennek megfelelően választani. Itt szükséges megemlíteni, hogy a legjobb, ha a rendszerünk helységenként vezérelhető, valamint a levegő és a padló hőmérséklete is külön szabályozható – olvashatjuk a https://www.futofolia.hu/elektromos-futes oldalon.

A fűtőszőnyeg, fűtőkábel legfőbb előnye, hogy bármely helyiségben könnyen elhelyezhető, akár a csemperagasztóba is a beton és hidegburkolat között. Nem igényel extra rétegrendet, bármely típusú fűtés kiegészíthető, vagy helyettesíthető vele. Helytakarékos, könnyen kezelhető, ráadásul egyenletesen oszlatja el a meleget a helyiségben.

Panelek, kazán és konvektorok

Az elektromos fűtőpanelek, fűtőtestek is jó megoldást jelenthetnek számunkra azon helyiségekbe, ahol nem kell mindig melegnek lennie, így például a téli kertbe, garázsba, fürdőszobába.

Emellett sokféle elektromos konvektor található a boltokban, és ma mára igen korszerű berendezésnek számítanak a konvektorok. Kapható például álló konvektor – ahogy a nevében is benne van, szabadon áll, fali konvektor, amely fixen telepíthető a régi radiátor helyére is, design konvektor, amely kiváló fűtőtulajdonsági mellett látványelemként is funkcionál, valamint a vizes helyiségbe való konvektor, amely teljesen biztonságos.

Mindegyik típusról elmondható, hogy remek kiegészítést nyújtanak a fő fűtésünk mellé, ezért jó választást jelentenek otthonra, vagy a nyaralóba is. Akkor is bekapcsolhatók, ha egy kicsit hűvösebb van, de a fűtés szezonja még nem indult be.

A konvektorok különböző méretekben kaphatók. Az új design kialakításnak köszönhetően szinte láthatatlan maradnak, és bármelyik helyiségben elhelyezhetők. Mára korszerű, állítható hőfokszabályozókkal vannak ellátva, amelyeknek hála nagyon energiatakarékosan tudjuk használni őket.

Létezik időzítő kapcsolóval ellátott változatuk is, így beprogramozhatjuk, mikor kezdjenek el fűteni, hogy kellemes meleg legyen, mire hazaérünk. Akkor is remek megoldást jelentenek, ha ideiglenesen van szükségünk fűtésre.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom