eszközök körömformálásra

Az esztétikus és gondozott köröm mindenkinek fontos a megjelenés és az önbizalom terén. Az egészséges és szép köröm azonban sokaknak eddig csak álom maradt. A megfelelő forma kialakításához ugyanis megfelelő eszközökkel kell rendelkeznünk. Cikkünkben pontosan bemutatjuk, hogy mit érdemes beszerezni a kívánt megjelenés eléréséhez.

Körömvágó olló

Ez az az eszköz, ami minden otthonban megtalálható. Az olló segítségével a köröm túlnőtt részét tudjuk levágni, de ha nem idegenkedünk a körömcsipesztől, akkor azt is használhatjuk helyette.

Körömreszelő

Erről talán már mindenki hallott. Ez is egy alapvető eszköz a körmök formázásához. Miután ollóval megfelelő hosszúságúra vágtuk le a körmünket, következhet a körömreszelés. A körömreszelők segítségével a körmeinket finomíthatjuk, hogy ne okozzanak fájdalmat, ne legyen durva a felülete. Ezzel az eszközzel a körömvégek formáját is bátran kialakíthatjuk.

Körömkefe

Sokan ismerik, de kevesen használják. A körömkefe segítségével a köröm és a körömágy is tisztán tartható. Válasszunk minden esetben puha sörtéjű kefét, amelyek segítenek a szennyeződések eltávolításában. Ezt akár rutinszerűen is bevethetjük minden fürdés vagy zuhanyozás után. Amellett, hogy tisztítanak, segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket is ujjainkról.

Bőrvágó olló

Nem csak a körmünknek, hanem a bőrünknek is kijár az ápolás. Sokszor a körömágynál megvastagodott és túlnőtt bőrdarabokat találhatunk, amelyeket érdemes eltávolítani. Fontos, hogy nagyon finoman lássunk neki a feladatnak, mert könnyen sérülést okozhatunk.

Körömlakkok

A lakkokkal a körmeink megjelenésén javíthatunk. Ma már a dekoratív és színes körömlakkok mellett vásárolhatunk körömápoló lakkokat is, amelyeket még a szín felvitele előtt érdemes felvinni, hiszen segítségével az esetleges károsodásoktól megvédhetjük körmünket. Ha tehetjük és pénztárcánk is engedi, akkor válasszunk a minőségi termékek közül.

Elektromos körömvágó, csiszoló

Ha nem mi magunk végezzük el otthon a körömápolást, akkor érdemes manikűrös szakemberhez fordulni. Ő pontosan tudni fogja, hogy minként kezelje körmeinket úgy, hogy végül ápolt és egészséges megjelenést biztosítson számunkra.

A szalonokban általában frézer használatával, elektromos gépekkel végzik el a legtöbb kezelést. A szakemberektől ráadásul különféle mintákat is kérhetünk lakkozáskor vagy otthon sablonok segítségével adhatunk egy kis pluszt körmeinknek.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom