szoba albérlet

A növények az élettér szerves részét képezik. Nemcsak a levegőminőséget javíthatják, hanem a nyugalom szigeteként is tekinthetünk egy virágtartóra, vagy éppen az ablakpárkányon sorakozó kedvenceinkre.

Akkor sem érdemes lemondani róluk, ha időszakosan is, de albérletben töltjük mindennapjainkat. Egy-egy kedves növény a nyugalom érzésével tölt el az íróasztalon, de a frissesség és a remény érzései is kapcsolódhatnak az üde színfoltokhoz.

A zöld szín élettani hatásai

A színek befolyásolhatják kedélyállapotunkat, hatással vannak energiaszintünkre, és az idegrendszer működését is a szükséges irányba mozdíthatják. A zöld nyugtató hatása nyilvánvaló, s ezzel egyidejűleg az idegrendszerre is. Ugyanakkor tény, hogy a frissességet és a memória serkentését is társíthatjuk ehhez a színhez.

Nem véletlen, hogy az irodaházakban egyre gyakrabban találkozni az úgynevezett zöld falakkal. A függőlegesen felépített kertek nemcsak sajátos megjelenésük miatt kedveltek, hanem a munkahatékonyságra és a közérzetre kifejtett hatásaiknál fogva is.

Nyugalom és kiegyensúlyozottság albérletben?

Az albérlet a hazai ember felfogása szerint a kiszámíthatatlanság és a bizonytalanság képviselője.

Nem véletlen, hogy sokan beleugranak a családtámogatási rendszerrel kínált hitelekbe, sőt, akár az elmúlt hónapok elképesztő kamatjai mellett is inkább a lakáscélú hitelezés mellett döntöttek, mintsem a kivárás és az átmeneti időszak albérletben töltését választották.

Amikor az anyagi célú döntések meghozataláról van szó, akkor a körültekintő döntések rendkívül fontosak. A nyugodt albérletben töltött időszak egyik alapvető feltétele a korrekt szerződés, a bérbeadó számlaképessége.

Kik keresik a kiadó albérleteket?

Az egyetemi városokban és Budapesten a kiadó szobák és lakrészek iránt nagy érdeklődés mutatkozik. Elsősorban a diákok keresik ezeket a megfizethető lehetőségeket. Ugyanakkor arra törekednek a legtöbben, hogy a lakótársak tekintetében is saját habitusukhoz és élettempójukhoz megfelelőre essen a választás.

A Professional Premium Property Zrt. azon az állásponton van, hogy akár kifejezetten ilyen céllal is érdemes ingatlanközvetítő irodát választani. A modern, beépített konyha, az általános higiénia és az energetikai szempontból korszerű ingatlanok iránt egyaránt nagy érdeklődés mutatkozik mind a kiadó szobák, mind a lakások piacán.

Otthonteremtés albérletben

Az otthon szó a nyugalommal és a kiegyensúlyozottsággal egyet jelent. A gyakorlatban ez akkor is elérhető, ha egyelőre kiadó szobában, lakásban képzeled el a jövőd. Fontos tudni, hogy ha a lélekben nincs valami rendben, akkor hiába a stílusos belső tér és a kényelmes környezet.

Az albérletre ne valamiféle negatív tényezőként gondolj, sokkal inkább az önmegvalósítás időszakaként. Rajtad kívül még nagyon sokan vannak abban a helyzetben, hogy nem engedhetik meg maguknak a lakáshitel felvételét, vagy egyszerűen még kivárnának a jelenlegi ingatlanárakat látva.

Vidd magaddal kedvenc szobanövényeid, szerezz be néhány újdonságot, meglátod, a természet közelsége jótékony hatással lesz hangulatodra!

Milyenek az esélyek kisállattal?

Ez az egyik kritikus terület az albérletkeresés világában. Gyakran már a hirdetésben kikötik, hogy gyermekes családokat és kisgyermekeseket nem fogadnak. Igazságos? Attól függ, melyik oldalról nézzük.

Minden ingatlantulajdonosnak joga van dönteni arról, kinek adja bérbe a lakást, házat, ezzel tulajdonképpen csak meggyorsítja a folyamatot, hogy tényleg azok jelentkezzenek a hirdetésre, akiknek valós lehetőségük is van a bérleményre.

Amennyiben mégis sikerül gyermekkel, kisállattal albérletet találni, akkor sem érdemes eltekinteni a korrekt szerződéses háttértől. A közjegyző előtt kötött szerződésre nem egyfajta hátrányként érdemes tekinteni, hanem a kiszámíthatóság opciójaként.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom