weboldal készítés

Az, hogy milyen környezetben töltjük az időnket, nemcsak a fizikai térben, hanem a világhálón is fontos. Honlaptulajdonosként jelentősen könnyebb lehet az életünk, ha egy egyszerű, átlátható adminisztrációs felülettel rendelkező weboldal karbantartásáról kell gondoskodnunk, mintha egy túlságosan bonyolult rendszert választanánk.

Mi a jó megoldás?

Ha nem rendelkezünk alapos webprogramozói tudással, akkor egy praktikus keretrendszeren nyugvó weboldalt érdemes létrehoznunk. Egy Content Management System, azaz CMS kitűnő megoldást jelent arra, hogy hatékonyan tudjon bárki felépíteni és kezelni egy honlapot, aki felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel bír csupán.

Ezt kell tudni a WordPressről

Nem véletlen, hogy a WordPress a legnépszerűbb CMS-ek egyike. Megszámlálhatatlan oldal épül erre a keretrendszerre, amelynek fő oka az, hogy az ingyenes sablonok használatával bárki felépíthet egy mobilon is jól funkcionáló WordPress-oldalt.

A rendszer működésének hatékonyabbá tételéről milliónyi fejlesztő gondoskodik nap mint nap. Akinek nincsenek túlságosan extrém igényei, az valóban egyetlen fillérnyi befektetés nélkül létrehozhat egy WordPress honlapot, csupán a Sybelltől egy domainnévért és egy tárhelyért kell fizetnie.

Rengeteg olyan sablon létezik, amit könnyen át lehet bizonyos mértékben alakítani, legyen szó a különböző grafikai elemekről vagy épp a színekről. A WooCommerce bővítmény használatával a netes áruházadat is személyre tudod szabni.

A Joomla is jó választás lehet

A Joomla sok tekintetben hasonlít a WordPresshez. Elsősorban azok szokták ezt a CMS-t választani, akiknek kiemelkedően fontos az, hogy a tartalomkezelő rendszerük a lehető legbiztonságosabb legyen.

Létezik olyan felmérés, ahol a WordPresst 75%-osra ítélték biztonsági szempontból, míg a Joomlát 84%-osra. Ez lényeges különbség azokban az időkben, amikor igencsak megszaporodtak a kibertámadások, amik elől nincsenek védve a kisebb cégek oldalai vagy a személyes honlapok sem.

A Joomla esetében is lehet sablonokkal dolgozni, amik valamilyen szinten személyre szabhatóak. Ennek a keretrendszernek a kezeléséhez sem kell fejlesztői tudás.

A Drupal valamivel összetettebb rendszer

A legnépszerűbb keretrendszerek közül a Drupal némileg bonyolultabb. Ez is nyílt forráskódú CMS, és jól is használható, sőt, egyesek szerint sokkal több lehetőség van benne, mint a WordPressben vagy a Joomlában.

Azt azonban fontos leszögezni, hogy míg a másik két említett keretrendszerrel valóban el lehet boldogulni fejlesztői tudás nélkül, addig a Drupal esetében nem árt, ha legalább a webprogramozás alapjaival tisztában van az ember.

A Magento segítségével profi webshopot lehet létrehozni

A nagy méretű webáruházak létrehozásához talán a Magento a legideálisabb CMS. Kiemelkedően biztonságos megoldás, van ingyenes verziója is, ám a korlátok nélküli változatnak már igen borsos ára van. Ennek használatához is szükség van fejlesztői tudásra.

Kép forrása: Depositphotos.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom