pultra szerelhető mosdókagyló

A mai modern fürdőszobában a pultra szerelhető vagy a süllyesztett mosdókagyló az, ami a legnépszerűbb és persze a legpraktikusabb is egyben. Miért érdemes süllyesztett mosdókagylót választanunk, és hogyan válasszunk?

Süllyesztett helyett pultra szerelhető? Mik az előnyei?

A süllyesztett és a pultra szerelhető mosdókagylók között nem csak a dizájn a számottevő különbség. A pultra szerelhető mosdókagyló esetében például könnyebb pakolnunk a pultra, hiszen kisebb az esély arra, hogy a nedvesség éri majd a dolgainkat.

Habár ez is csak akkor igaz, ha alapvetően a mosdót használók nem pancsolják szét a vizet tisztálkodás közben. Például egy pancsolós kisgyermek esetén a süllyeszthető, széles széllel rendelkező mosdókagylók praktikusabbak, mert egyszerűbben takaríthatók.

A pultra szerelhető szintén jól takarítható, viszont ott számolnunk kell azzal, hogy kipancsolás esetén a víz lefolyik a mosdókagyló oldalára is, ami miatt inkább olyan helyekre ajánlott, ahol kevésbé jellemző használat közben a víz kipancsolása.

A pultra építhető mosdókagyló igazán impozáns megjelenéssel bírhat ugyanakkor, hiszen az egész mosdókagyló látható, amelyekből pedig egészen különleges dizájnnal készült típusokat is kaphatunk.

Milyen mosdókagylót szeretnénk? Ehhez igazítsuk a fürdő kinézetét is!

A fürdőszoba idei trendjei egyszerre keverik a futurisztikus, modern stílust a természetes kiegészítőkkel. Jól megférnek egymás mellett a fa, a kő részletek, illetve a minimalista formavilágok.

Ha pedig mi is ilyen fürdőszobát álmodtunk meg magunknak, akkor okvetlenül úgy alakítsuk ki a stílust, hogy a pultra szerelhető mosdókagyló az egyik legimpozánsabb elem lesz a fürdőnkben. Amikor ugyanis belépünk a fürdőszobába, akkor nagyrészt szinte mindenki figyelme először a zuhany- és a kádrészre, majd rögtön a mosdókagylóra terelődik – ez pedig egy ilyen modellnél fokozottan igaz.

Ebből adódóan nem érdemes elkapkodni a stílusválasztást sem, a pultra szerelhetőek esetén főleg, hiszen itt az egész mosdókagyló látható lesz. Ne a fürdőhöz nézzünk tehát pultra szerelhető mosdókagylót, hanem inkább válasszuk ki a nekünk tetsző mosdókagylót és pultot, valamint a hozzáillő zuhanyt vagy kádat, majd ezekhez igazítsuk a fürdő stílusát.

Ha például nagyon szeretnénk egy teljesen arany mosdókagylót, aminek a kagyló része is arany színben pompázik, akkor ehhez a kinézetében igencsak impozáns kagylóhoz válasszunk megfelelő stílusú csempét és persze kiegészítőket.

Ezzel a módszerrel egyrészt megkönnyítjük a fürdőszoba ízléses berendezését, másrészt nem lesz kaotikus a folyamat, hiszen ehhez a néhány fontos elemhez igazodva könnyebben tudunk majd válogatni a többi kiegészítő között.

pultra szerelhető mosdókagyló

Kép forrása: Canva.com

Mire figyeljünk oda a pultra szerelhető mosdókagyló kiválasztásakor?

A pultra szerelhető mosdókagylók esetén különösen fontos a mosdókagyló magasságát is figyelembe vennünk. A velünk egy háztartásban élők, illetve a pult magasságához mérve kell azt kiválasztanunk. Itt ugyanis a mosdókagyló is jelentősen megnövelheti a használati magasságot.

Ezen kívül a forma is lényeges, hiszen például ha kisgyermek van a családban, akkor egy éles, szögletes mosdókagyló könnyen sérülést okozhat a csemeténknek, ezért a legjobb ilyenkor például egy kerekített formájú típus lesz.

Képek forrása: Canva.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom