coachoknak illatos parfüm

Amikor coachként ülést szeretnénk tartani, akkor nagyon fontos, hogy pontosan gondoljuk át, hogy milyen körülményeket szeretnénk létrehozni a szobában. Fontos, hogy kellemes legyen a megvilágítás, légkondicionálás, valamint a helyiség hangulata – amiről nagyon sokan elfeledkeznek mégis, az a jó illatvilág. Milyen növényekből készült parfümöket lehet érdemes használni?

Miért kiemelten fontos az illatos helyiség?

Valamilyen módon ki kell emelkednünk a tömegből. Sok coachnál minden adott egy jó üléshez – van fényes helyiség, megvilágítás, kényelmes székek – viszont az illatra nem figyelnek oda. Ha valahol a közelben mondjuk fát égetnek, akkor nem lesz olyan jó a levegő az ülésünk alatt sem.

Ezzel kiemelkedhetünk a tömegből, természetesen a lehető legjobb értelemben véve. Az illatok rendkívül jól be tudják telíteni a helyiséget – és kellemes hangulatot kölcsönöznek.

Mik a legjobb növények, melyekből parfümöket készítenek manapság?

Sokféle növényből szoktak parfümöket készíteni. Mégis, melyek lennének ezek? Fontos az elején letisztázni, hogy egy parfümnek akár több száz, vagy több ezer összetevője is lehet – ezért, a főbb alkotókat és ismertebb növényeket érdemes megvizsgálni.

Rózsa. A rózsa kétséget kizáróan a legismertebb – az örök klasszikus és igazi nyertes, a francia parfümipar vitte igazi sikerre és tette igazán ismertté világszerte.

Írisz. Közülük mindössze három fajtát ismer a parfümipar, hiszen a legjobb növény-illatanyagokat használja a legtöbb gyártó.

Jázmin. Amennyiben nőies, virágos illatcél lenne a legfontosabb, akkor ennél jobb opciót elképzelni sem lehetne.

Szantálfa. A friss, keleties, könnyed illat, melyet nem lehet kihagyni a repertoárból.

A coach szakembernek hogyan kell kiválasztania a megfelelő készítményt?

Mindig fontos szem előtt tartani azt a kérdést, hogy kivel fogjuk a következő 60 percet eltölteni. Ki az illető? Milyen beállítottságú személy? Férfi vagy nő? Ennek függvényében érdemes a készítményt kiválasztani. Vannak olyan illatanyagok, melyek egyik pillanatban rendkívül jó döntésnek minősülnek – máskor pedig a lehető legrosszabb választást képezik.

Mitől lesz igazán jó egy coaching ülés?

Nagyon sok olyan tényező van, melyet egy jó coachnak meg kell teremtenie, amennyiben ténylegesen azt akarja, hogy a kliens jól érezze magát. Az alábbiakra érdemes kiemelten odafigyelni:

Megfelelően nyugodt és higénikus környezet. E nélkül nem fog menni. Ha online munkára kerül sor, akkor fontos a szemben álló felet is tájékoztatni arról, hogy ezt neki kell megteremtenie. Ha kell, akár érdemes lehet várni pár percet, és más helyre elvonulni.

Megértés és odafigyelés. Kiemelten fontos az odafigyelés és megértés. Amikor valaki a problémáiról beszél, nem szabad lefitymálóan viszonyulni az illetőhöz. Persze, ez nem közönséges pszichológiai ülés – viszont, az odafigyelés, megértés ugyanúgy fontos része a munkának.

Szakértelem és tudás. Nagyon fontos, hogy a szakember pontosan tisztában legyen azzal, hogy milyen eszközökkel, technikákkal lehet eredményeket elérni. Ha valaki például éppen kiégéssel küzd – akkor mit lehet tenni, mik azok a praktikák, melyek igazán működnek és beváltak, melyek azok, amelyek kevésbé?

Hogyan kell letisztázni a közös célokat?

Nagyon fontos a közös célok kezdetben történő letisztázása. Miket szeretnénk elérni? Min szeretnénk változtatni? Például – valamilyen időmenedzsmenttel, időhatékonysággal, életviteli problémával kapcsolatos kérdés merülne fel? Akkor nagyon fontos, hogy ezeket próbáljuk meg különféle technikákkal javítani, és a közös munka során folyamatosan mérni az elért javulást.

Számít-e az illat online ülés esetén?

Számít-e az, hogy milyen illatú a helység, amennyiben online ülésre kerülne sor? Ez esetben nyilvánvalóan kevésbé, habár, egy jó mentával ez esetben is beillatosíthatjuk a környezetet, hiszen, ez is segíthet abban, hogy kellemesebb, harmonikusabb legyen az egész környezet az adott pillanatban, amikor teljesítenünk kellene.

Összefoglalás

Mint ahogy a cikkből is láthattuk – számtalan olyan tényező merülhet fel, amely megnehezítheti a munkánkat, amennyiben coachként szeretnénk ülést adni másoknak. Az egyik kiemelten fontos tényező pedig a hangulatiság megteremtése, melynek része lehet egy jó növényillatú parfüm.

Véleményünk szerint a rózsa, jázmin és írisz a legjobb lehetséges választások közé tartoznak – érdemes lehet szakember ezen az opción elgondolkodni.

Kép forrása: Pxhere.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom