ablakcsere

Az évek, évtizedek nem múlnak el nyomtalanul egyetlen otthon felett sem. Egy lakáson mindig akad kisebb nagyobb javítani, cserélni való, így néha nagyobb befektetésre is kényszerülhetünk. Így előbb vagy utóbb eljön az idő, mikor elkerülhetetlen lesz a nyílászáró csere végrehajtása.

A nyílászárók közül az ablakok egyszerre több funkciót is ellátnak. Évtizedeken keresztül védik lakásunkat az időjárástól, biztosítják a megfelelő fényt, levegőt és biztonságot.

Éppen ezért egyáltalán nem mindegy nyílászáró csere alkalmával milyen minőségű ablakok kerülnek otthonunkba. Néhány alapvető tanácsot érdemes megfogadni, mielőtt a cserébe belevágunk:

Hogyan válasszunk ablakot?

Az ablakcsere során a minőséget helyezzük előtérbe. Mérjük fel pontosan szükségleteinket, és olyan ablakokat válasszunk, melyek megfelelnek az adott lakás igényeinek.

Egy vagy több ablak kicserélése évtizedekre meghatározhatja nem csak otthonunk kinézetét, de komfortérzetünket is.

Biztonság – és komfortérzet

Befolyásolja komfortérzetünket, szubjektív biztonságérzetünket és természetesen az sem mindegy, mennyibe kerül. Ha mindezt szem előtt tartva választunk kivitelezőt, nem tévedhetünk.

A személyre szabható színek szintén nagy előnyt jelentenek, hiszen alapesetben évtizedeket töltünk el otthonunkban. Ez idő alatt akár egészségünket is befolyásolhatja, a harmonikus színválasztás, vagy annak hiánya.

Szakember kiválasztása

Érdemes olyan szakemberekkel dogoztatni, akik komoly referenciamunkákat tudnak felmutatni.

Lehetőleg kérjük ki tanácsukat is, ne ragaszkodjunk mereven elképzelésünkhöz, ha jobbat tudnak nyújtani annál.

Gyorsaság

Senki sem szeret hetekig várakozni, főleg ha lakásfelújítási kérdésről van szó. Egy vagy több ablak gyors behelyezésének jelentőségét nehéz túlbecsülni, ezt talán magyarázni sem kell.

Érdemes tehát azokat választani, ahol felméréssel és az ablak legyártásával mindössze kilenc munkanap alatt végeznek.

Az ablakok és a munka minősége az a döntő tényező mely értékessé teszi ezeket a nyílászárókat, és egyúttal népszerűségüket is megmagyarázza.

Precíz beszerelés

Szintén nagy hangsúlyt kell helyezni az ablakok precíz behelyezésére és megfelelő illesztésére a fal síkjába.

Az öt, hat, vagy éppen hét kamrás, két-három üvegréteggel rendelkező műanyag ablakok behelyezése nagy szakértelmet igényel.

Az évek során a megfelelően szigetelő ablakok akár súlyos összegeket is megtakaríthatnak fűtésszámlánkból.

Az új ablakok ára így hamar meg is térülhet, persze csak abban az esetben, ha a felsoroltakra odafigyelünk, és valódi profikkal végeztetjük el a munkát.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert