flamingóvirág

Itt az ideje elkezdeni foglalkozni egy kicsit a szobanövényekkel. Az őszi időszakban egyre többen gondoskodnak arról, hogy beltéren is kellő zölddel vegyék körbe magukat. Tökéletesen alkalmas minderre a flamingóvirág, amiről most ez a cikkünk is szólni fog. De vajon mit érdemes tudni róla? Most minden kiderül!

A flamingóvirág

Ha egy igazán extravagáns növényre vágyunk, akkor ennél a növénynél nincs is jobb választás. A prios vagy rózsaszín árnyalatban kapható, szív alakú virággal rendelkező változatok hetekig képesek díszíteni a szobát.

Ezek általában nem virágok, hanem egyfajta módosult levelek, de ez cseppet sem vesz el az értékükből. Szakaszosan szerencsére azonban egész évben nyílik, így, ha éppen aktuálisan elvirágzik, akkor hamarosan úgyis újra pompásan fest majd.

A flamingóvirág segíthet a levegő tisztán tartásában, ráadásul eléggé dekoratív ahhoz, hogy akár önmagában egy világos helyen is jól mutasson. Jól bírja, ha közelében vannak a vitorlavirágok és a kálák, hiszen ezek jól érzik magukat egymás társaságában.

Szereti továbbá a közevetlen napsütéstől mentes, ámde világos helyeket. Télen szereti a napos helyeket, ott érzik magukat igazán jól.

Mikor kell öntözni a flamingóvirágot?

A flamingóvirág akkor hoz gyönyörű virágokat, ha azt megfelelően öntözzük. Érdemes tehát odafigyelni rá, hiszen meg fogja hálálni. Ez a fajta trópusi növény, így kedveli a nedves és párás körülményeket, így próbáljuk megakadályozni, hogy   a földje kiszáradjon.

Pár naponta érdemes leellenőrizni, ha nem találjuk nedvesnek, akkor adjunk neki egy adag vizet. Fontos azonban, hogy sose ússzon, csak egy kicsit itassuk át a földjét. Tápoldattal elegendő tavasszal és nyáron kéthetente ellátni, dupla hígítású műtrágyával, aminek magas a káliumtartalma.

Mikor ültessük át őket?

Ahogy minden növényt, úgy a flamingóvirágot is szükséges lehet nagyobb cserépbe helyezni. Amennyiben úgy látjuk, hogy már nem fér el az aktuális helyén, érdemes egy beltéri ültető doboz készlet segítségével megtenni mindezt, hiszen ez megkönnyíti a munkát.

Fontos, hogy azonnal öntözzük meg alaposan, hogy kevésbé érezze meg a költöztetést. Általánosságban elmondható azonban, hogy két-három évente bőven elegendő átültetni őket, de azt is jobb, ha tavasszal tesszük meg.

Összegezve: A flamingóvirágot szinte mindenki ismeri és szereti, kevesen tudják azonban, hogy nem egy túl igényes növényről van szó. Az őszi időszakban is beszerezhető, így akár télen is gyönyörködhetünk benne.

Fontos azonban, hogy ha nem találjuk elegendőnek a helyet a számára, akkor az ültetést csak tavasszal végezzük el, addig tegyük inkább napos helyre. Szereti a folyamatos nedves talajt, de semmi esetre se áztassuk folyamatosan.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények