műfű

A műfű népszerűsége az elmúlt években folyamatosan nő, ami főleg annak köszönhető, hogy rengeteg előnye van. Ugyanakkor sokan mégis hezitálnak, aminek sokszor a kétségek, információhiány az oka. Az alábbiakban a legfontosabb kérdéseket válaszoljuk meg.

Milyen előnyei vannak a műfűnek?

A legfőbb okok, amiért a többség a mesterséges gyep mellett dönt, az a gondozásmentesség és az esztétikus megjelenés. A Műfű Shop kínálatában lévő modellek elképesztően hasonlítanak a valódi pázsitra. Ráadásul úgy maradnak szépek, hogy nincs szükség extra törődésre, fűnyírásra vagy locsolásra.

A széles választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja az elvárásainak megfelelő típust. Ráadásul a gondozásmentességnek köszönhetően nagyon sokat lehet spórolni. Szót kell még ejtenünk a tartósságról is, hiszen a minőségi darabok hosszú évekig megőrzik szépségüket és ellenállnak a sós vagy klóros víznek, az állatürüléknek és az UV-sugárzásnak.

Milyen lépésekből áll a telepítés?

A műfűtelepítés viszonylag egyszerű folyamat, azonban nagyon fontos betartani a lépéseket. Ha a kertbe terveztük lerakni a mesterséges gyepet, akkor első lépésként 10-15 centiméteres mélységben el kell távolítanunk a meglévő földet, illetve gyomirtásra is sort kell keríteni.

Ezután következhet a geotextil, valamint a vakondháló rögzítése, amire 10-15 centiméteres vastagságban zúzott kavics vagy murva kerül. Ezt keményre, simára kell tömöríteni.

Ha ezekkel a lépésekkel megvagyunk, akkor jöhet a műfű tényleges telepítése. Ehhez a mesterséges gyepet pontosan formára és méretre kell vágni. Ha elhelyeztük a műpázsitot, akkor rögzítenünk is kell félméteres távolságokban leszúrótüske segítségével.

Erkélyre vagy teraszra való telepítés esetén a vízelvezetésre is gondolnunk kell, ha szükséges, akkor ki kell javítani. Ez igaz az aljzatra is, hiba esetén mindenképp javítani kell a sérüléseket még a telepítést megelőzően.

Ha minden kész, akkor következhet a műgyep formára és méretre vágása. A rögzítést ez esetben ragasztóval a szélek mentén tudjuk kivitelezni körülbelül 20-30 centiméteres távolságban pöttyözve.

Tényleg gondozásmentes?

Tényleg. Öntözésre vagy fűnyírásra semmi szükség. Ugyanakkor a látványosabb, gyakoribb szennyeződéseket nem árt eltávolítani a műfű szépségének megőrzése érdekében. Ez azonban nagyon gyorsan megy.

Használhatunk porszívót, például a teraszon vagy az erkélyen lévő műpázsiton vagy egy egyszerű műanyag lombseprűvel is elvégezhetjük a takarítást. Ha kiborult egy üdítő vagy ráesett a fagyi a gyepre, akkor enyhe mosószeres vízzel átkefélve és vízzel leöblítve eltávolíthatjuk ezeket a szennyeződéseket.

Az erős vegyszerek használatát viszont mellőzzük, már csak azért is, mert semmi szükség a használatukra, sőt károsíthatják is a műfüvet.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom