zöld otthon

Mi számít zöldnek? Drágább-e ökologikusan élni? Tényleg sok lemondással jár? Vissza kell mászni a fára? – Sokszor halljuk ezeket a kérdéseket, amikor a háztartásunk zöldítéséről vagy hulladékmentesítéséről esik szó. A Humusz Szövetség honlapján mostantól egy új tematikus aloldal segíti a zöldebb háztartások kialakítását.

Ha valaki elindul a hulladékcsökkentés és zöld életmód kialakítása felé, óhatatlanul számos kérdéssel találja szemben magát.

A https://humusz.hu/zold-otthon tematikus oldal segít eligazodni az internet „zöld zajában”.

“Célunk, – és erre biztatjuk olvasóinkat is – hogy a fogyasztásunkat normalizáljuk, a hulladékunk mennyiségét és veszélyességét csökkentsük, elérve a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot, ugyanakkor mégis egészségesen és kiegyensúlyozottan tudjunk élni. Ezért hoztuk létre ezt az oldalt, melynek folyamatosabb frissítését – bővítését is tervezzük.“ – Nyilatkozta Merza Péter, a projekt vezetője.

Mivel könnyű elveszni a blogok, videók, útmutatók tengerében, ezért a Szövetség munkatársai a leggyakrabban felmerülő „GYIK” kérdések mentén rendezték csokorba az általuk ismert zöld ötleteket, bevált praktikákat.

A Szövetség 2020. őszén a Zöld Kalandozások előadássorozat keretében járta körbe a zöld otthon témáit az ökofrankó kencéktől egészen a gilisztakomposztálóig.

Az online megtartott előadások visszanézhetők:

Kép forrása: Pexels.com

Forrás: Zöldunió

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik