csomagküldés

Ha olyan csomagot adnál fel, amelybe törékeny eszközt tennél, de aggódsz, hogy baj érheti, ne is félj tovább! A futárszolgálatok különösen nagy gonddal védik a törékeny megjelöléssel ellátott csomagokat. Lássuk, mire is kell figyelned a feladásnál!

Fontos a csomagolóanyag

Egy csomag feladásakor elengedhetetlen a megfelelő csomagolás, amely segítségével a küldemény épségben és biztonságban eljuthat a címzetthez. Ez különösen igaz a törékeny áruk szállításánál, ahol különleges csomagolószereket és technikát szükséges alkalmazni.

A futárszolgálatok törékeny áruval megjelölt csomagok esetében nagy figyelemmel járnak el a rakodáskor. Ugyanakkor a feladó felelőssége is, hogy ehhez mérten megfelelően csomagolja be a küldeményt, és elkerülje a csomag esetleges sérülését.

A csomagolóanyagon is sok múlik, ezért törékeny áru esetén ötrétegű külső hullámkarton doboz beszerzését javasolják. Több feladandó termék esetében több kis dobozba érdemes helyezni őket, majd azokat egy nagyobba. Így csökkenthető a termékek egymáshoz való koccanásának esélye, ezáltal a sérülés is.

A törékeny áruk csomagolásánál újságpapír, buborékfólia és ragasztószalag is szükséges lehet. Ezeket futárszolgálatoktól vagy papírboltokból is beszerezhetsz.

Törékeny áru szállítása

Törékeny áru szállítását a legtöbb nagynevű futárszolgálat vállalja. A szolgáltatás megrendelése előtt érdemes tájékozódni a futárszolgálatok különleges kéréseiről, például a csomagolást illetően. Itt javaslatokat is találhatsz arról, hogyan ajánlott becsomagolnod a különböző típusú, anyagú, méretű és súlyú küldeményeket.

Előfordulhat, hogy felárat is szükséges fizetni a törékeny áru szállításáért, de ez a különleges jelzéssel együtt garancia lesz, hogy épségben célba ér küldeményed.

Nem mindegy azonban, hogy egyes vállalatok mennyi plusz költséget számolnak fel a törékeny áruk szállításáért. Válaszd a Csomagnet.hu csomagkalkulátorát, és rendelj belföldi csomagküldést háztól házig!

Erre figyelj a csomagolásnál

Ha csomagodban törékeny árut szeretnél eljuttatni a címzettnek, az alábbi metódust kövesd a csomagolás során:

  1. Először alaposan csomagold be a törékeny eszközt buborékfóliába.
  2. Ezután tekerd be újságpapírba is a nagyobb biztonság érdekében.
  3. Béleld ki az ötrétegű hullámkarton dobozt.
  4. Végül pedig helyezd bele a becsomagolt árut, és ragaszd le a dobozt jó erős ragasztószalag segítségével, ügyelve az élekre is.

A ragasztás után mindenképpen ellenőrizd le finoman, hogy a termékek nem koccannak-e össze egymással. Óvatosan forgasd meg a dobozt párszor, és ha nem érzékelsz hangos puffanást vagy mozgást, jó eséllyel jól dolgoztál!

Csomagfeladás esetén írd be a küldeményed paramétereit a Csomagnet.hu pontos csomagkalkulátorába! Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb szolgáltatást, szállítási időt és árat, és bízd a csomagod profi futárszolgálatok kezére!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom