tok-shop

Habár mindjárt itt a karácsony, nemcsak ennek apropóján lehet hasznos, ha lapul pár ötlet a tarsolyodban, hogy mit ajándékozz kütyümániás ismerőseidnek.

Cikkünkben most kifejezetten a tablettulajokra fókuszálunk, az alábbiakkal nagy örömet szerezhetsz nekik születésnap, húsvét, karácsony, évforduló, vagy bármilyen más jeles alkalom során.

Powerbank

Mi a legnagyobb baj a mai okoseszközökkel? Egyértelműen az, hogy sajnos még nem találták fel a soha le nem merülő akkumulátort.

Jó pár órányi intenzív használatot követően bizony egy tablet is jelzi, hogy az ereje lassan a végét járja, és ha nem támogatod meg egy kis töltéssel, akkor rövidesen üresen maradt kijelzővel búcsúzik tőled.

Ezzel alapesetben nincs is semmi gond, de mi a helyzet akkor, ha nincs a közelben egy konnektor sem? Nos, a leleményes felhasználó ilyenkor csak előkapja a táskájából a készenlétbe helyezett powerbankját, és a készülékbe máris szorgalmasan vándorolni kezdenek a milliamperek.

Sokat utazó barátaidnak vagy rokonaidnak nagyon praktikus ajándék, hiszen így bárhol és bármikor feltölthetik a táblagépüket vagy az okostelefonjukat.

Billentyűzetes tok

A táblagépet sokan a laptopok kiváltására használják, hiszen kisebb, könnyebb, és irodai vagy iskolai feladatokra éppúgy használható. A gépelést illetően viszont egyértelműen hátrányban van a laptopokhoz képest, hiszen egy virtuális billentyűzet használata sosem lesz olyan kényelmes és gyors, mint egy fizikai változaté.

Ezt a problémát viszont nagyszerűen áthidalja egy, a Tok-Shop.hu oldalán kapható billentyűzetes tok. Az eszköz kettős funkciót lát el. Egyrészt védi a tabletet a külső hatásoktól, másrészt egy fizikai billentyűzet, némely típusoknál pedig touchpad is található benne, melynek köszönhetően jóformán teljes értékű laptopot varázsolhatsz a táblagépből.

Így már sokkal könnyebb lesz akár hosszabb szövegeket is begépelni, de filmezéshez is kényelmesebb, hiszen a táblagép könnyen kitámasztható az asztalon.

Üvegfólia

A tabletek legsérülékenyebb pontja a kijelző. Ha véletlenül betörik, a csere ára sokszor olyan borsos, hogy át kell gondolni, érdemes-e egyáltalán megjavíttatni a készüléket. A körültekintő használat azonban sokszor nem elég, hiszen adódhatnak véletlen balesetek.

A masszív tok mellett ezért ajánlott üvegfóliát is ragasztani a kijelzőre, hiszen így leejtéskor a fólia bár valószínűleg összetörik, ugyanakkor alatta a kijelző ép marad. Mégsem mindegy, hogy csak egy pár ezer forintos fólia, vagy a komplett display szorul cserére.

OTG pendrive

Bár manapság sokan a felhőben tárolják az adatokat, melyhez így több eszközről is hozzáférhetnek, de a hagyományos pendrive-ok létjogosultsága még mindig nem szűnt meg. Az OTG eszközök ismérve, hogy a tableteken is található micro USB, USB-C vagy Lightning csatlakozó, így használhatóak az említett eszközökkel is.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom