szelektív hulladékgyűjtő fedéllel

Jó látni, hogy egyre többen törekszenek a fenntartható életre, a környezettudatosságra, ennek jegyében a szelektív hulladékgyűjtésre. Ez azonban nem olyan egyszerű feladat, amilyennek sokan gondolják, alaposan utána kell járni, mit hova szabad kidobni. Összeszedtük a legfontosabb szabályokat.

A szelektív hulladékgyűjtés egyre nagyobb divat, hála az égnek. Ez fontos, hiszen a Föld megóvásához elengedhetetlen a fenntartható élet kialakítása, ennek a szemét újrahasznosítása az egyik alapeleme.

A szelektív gyűjtéshez két dolog kell. Egyrészt megfelelő eszközök, azaz színes hulladékgyűjtő edények, amelyeket a Higiénia Online Webshop kínálatában bárki egyszerűen beszerezhet. Másrészt az a tudás, ami segít eldönteni, mit hová dobjunk.

Figyeljük a színeket

Jó, ha az otthonunk körül, vagy a munkahelyünkön kihelyezett szelektív hulladékgyűjtők tanulmányozásával kezdünk. Ezeken a legtöbb estben írásos formában, illetve ábrákkal is jelzik, mi mehet beléjük. A szemeteseket színkódokkal jelölik, ezekkel is meg kell barátkozni.

A legismertebb talán a sárga szín, amibe a műanyag kerülhet, míg a kék jelzésű kukák a fém és a papír összegyűjtésére lettek kitalálva. Ezek a színkódok persze városonként változhatnak, mi most a legelterjedtebb megoldást mutatjuk be.

Az üveg speciális történet, azt külön kell gyűjteni, erre a fehér színkódot használják a legtöbb esetben. Nem mindegy egyébként, hogy öblös üvegről vagy síküvegről van szó, ezeket külön kell gyűjteni.

Azt pedig mondani sem kell, hogy a veszélyes hulladékokra szigorú szabályok vonatkoznak. Az elhasznált elemeket, akkumulátorokat, elektronikai cikkeket mindentől külön kell tárolni, majd ezt követően megfelelő gondossággal elhelyezni egy közeli hulladéklerakó telepen.

Hogyan gyűjtsünk otthon?

Ahhoz, hogy az otthonunkban megszokjuk a fent részletezett rendszert, érdemes ugyanezt a színkódot alkalmazni. Ebben az esetben mindig tudjuk majd, mi hova illik, ezt pedig minden helyzetben azonnal fel lehet idézni.

A szelektív hulladékgyűjtők alkalmazására otthon is helyet kell találni, megfelelően el kell azokat helyezni a lakótérben. Ezek lehetnek kisebb megoldások, kisebb űrtartalommal, amelyek így kevesebb helyet foglalnak.

Ha pedig megtelnek, lehet üríteni a színkód alapján a nagyobb kukákba, például a közösségi tereken egyre több helyen látható, központi lakossági gyűjtőedényekbe.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik