bőrápolás

Az arcbőr ápolásának fontos mozzanata, hogy kezdjük bele, amint észrevettük, hogy a megszokottnál szárazabb, egészségtelenebb a bőrünk. A problémát sok összetevő okozhatja, így a megoldást is több helyen kell keresni. Mutatunk három tippet!

1. Szüntessük meg a problémás körülményeket

Az arcbőr szárazságát az életvitelünkből adódó körülményeink is okozhatják, így ha ezeken változtatunk, javítunk a helyzetünkön. Persze akad, amivel nem tudunk mit kezdeni, az otthoni fűtés, illetve a szabad levegőn érezhető csípős, hideg idő adott a téli hónapokban.

Választhatunk viszont például olyan öltözéket, ami megfelelő szellőzést biztosít, ez az arcunk esetében különösen fontos a maszkok használatánál.

Munkába állíthatunk otthonunkban egy párásítót, míg a fürdésnél, zuhanyzásnál arra érdemes figyelni, hogy kerüljük az extrém forró vizet, mert az is árt a bőrünknek.

2. Keressük a legjobb hidratáló arckrémet

A bőrünkhöz illő legjobb hidratáló arckrém kiválasztása kulcskérdés. Ehhez tudnunk kell, milyen bőrtípussal rendelkezünk, majd érdemes utánanézni, hogy az adott bőrhöz milyen krémeket javasolnak a szakemberek.

Ami kiemelkedően fontos, az a természetes összetevőjű termékek favorizálása, ezzel együtt a bőr védelmi rétegét károsító SLS-es arctisztítók kerülése.

A kőolajszármazékok is feleslegesek: a bőrünk nem tudja ezeket hasznosítani, így ha tehetjük, kerüljük az aggályos tartósítószereket, mint például a parabén.

A jó arckrém képes vitaminokkal megtölteni a bőrünket, eközben megvalósítja azt a fajta hidratáltságot, amely szükséges az egészséges bőr alapjainak megteremtéséhez.

3. Belülről is hidratáljunk

A külső hidratálás fontos, de legalább ilyen lényeges, hogy ugyanezt belülről is megtegyünk. Ez a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztást jelenti. A legjobb természetesen a tiszta víz erre a célra.

Az elegendő vízmennyiség nem csak a bőrünk, az egész testünk számára fontos. Egy átlagos felnőtt két-három liter folyadékot visz be egy nap, ebből legalább egy liter táplálékokból származik. Ennél kevesebb esetén jelentkezhetnek élettani problémák.

Természetesen nem mindegy, milyen folyadékot fogyasztunk: a cukros üdítők, energiaitalok és más, egészségre káros termékek nem számítanak az összmennyiségbe, ezeket kerüljük el.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik