napelem

Amikor valamilyen alternatív energiaforrás használatán törjük a fejünket, az egyik leggyakrabban ajánlott forrás a napenergia hasznosítása.

A Hyundai napelemek kimondottan ajánlottak azok számára, akik nagyon jó megtérülést szeretnének elérni.

Érdemes Hyundai napelemet választani

A napelem között megkülönböztetjük a polikristályos és a monokristályos modelleket. Jelenleg a polikristályos technológiák fejlődése megállni látszik, de a monokristályos panelek esetében újabb technológiák jelennek meg, növelve a napelemek hatékonyságát és teljesítményét. A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a panelek felépítése is változik.

A Wagner Solar Hungária Hyundai napelemei is folyamatosan fejlődnek és mindig a legjobb technológia alkalmazásával elégítik ki a vevői igényeket. Ezek a panelek nemcsak remekül hasznosítják a napból érkező energiát, de modern kivitelezésüknek köszönhetően esztétikusak is.

Amennyiben napelem telepítésében gondolkodunk, mindenképpen érdemes számba venni, mint lehetőséget. Egy ilyen eszköz mindenképpen hosszú távú befektetésnek minősül, és rengeteg villanyszámlát megspórolhatunk vele.

Standard és osztott cella

Napjainkban a normál monokristályos napelem átlagosan 320-350 W teljesítményre képesek. Érdemes tudni, hogy ebben a cellák 3 részre osztva helyezkednek el, amelyek egymástól függetlenül termelnek. Amennyiben a napelem alsó részét letakarjuk, mind a három zónát érintve, a teljes termelés leáll.

Az osztott cellás napelemek már jobban ki tudják használni a felületet, mivel a cellák 2×3 részre osztva helyezkednek el, és a maximum teljesítmény is magasabb, 380 W.

A zsindely technológia nem csak ötvözi az előnyöket, tovább fejlesztette azokat és 410 W teljesítményre képes. Ebben élenjáró a Hyundai napelem, amely az ipari méretű rendszerekhez pedig akár 470-490 W-os teljesítményt is képes produkálni, illetve a megszokott 10-15 év termékgarancia helyett 25 évet kaphatunk.

A kezünkben a választás

A fenntarthatóság egyik alappillére a megújuló energiaforrások használata. Mára elérkeztünk arra a pontra, hogy az új építésű ingatlanok esetében már előírás a megfelelő energetikai besorolás. Egy Hyundai napelem nagyban segít hozzájárulni ahhoz, hogy a hűtés, fűtés és a háztartási eszközök energiaigénye zöld úton valósuljon meg.

Amennyiben meglévő ingatlant korszerűsítenénk, a napelemen túl érdemes utánajárni a hőszivattyúnak, illetve mindenképpen gondolkozzunk jó minőségű szigetelésben. Bár elég nagy munka, de nem maradhat el a nyílászárók cseréje sem, hiszen ez növeli talán leginkább az épületek hőmegtartó képességét.

Azontúl, hogy a környezetünket védjük az ilyen beruházások által, az ingatlan értéke is növekszik, így ha valamikor is eladásra kerül a sor, a befektetett pénz, idő és energia biztosan megtérül.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom