nappali berendezése

A nappali berendezése, illetve a mögötte álló gondos tervezés nem bagatellizálható el abban az esetben, ha kompromisszumoktól mentes minőségre vágyunk.

Több, mint egyszerű helyiség

A családi beszélgetések, a vendégfogadás, a felhőtlen pihenés, a közösen eltöltött minőségi idő és a szórakozás színtere – ez a nappali. Annak kialakítása, stílusa meghatározza a kedélyállapotunkat, a közérzetünket. Éppen ezért a nappali berendezése komoly megfontolást és precíz kivitelezést kell élvezzen.

Az ideális nappali…

Kényelmes, praktikus, stílusos és otthonos – olyan szoba, amelynek minden szegletét ki lehet használni valamire, emellett még sincs túl zsúfolva. Hála a modern lakberendezési ötleteknek, ezt akár még a kisebb paraméterekkel rendelkező nappalik berendezése során is kialakíthatjuk.

Nappali berendezése – néhány szóban a bútorok méretéről, elhelyezéséről

A szerényebb méretekkel operáló szobában nagyon furcsán mutatnak a nagyméretű bútorok – és fordítva. Mindig a szoba adottságaihoz igazítsuk a választásunkat a bútorvásárlás vonatkozásában. A nappali főszereplőjét, a kényelmes kanapét vagy ülőgarnitúrát, ha tehetjük, az ajtóval szembe helyezzük el. A kanapéval szemben kaphat helyet a TV készülék.

Szekrény, polcok vagy mindkettő?

Ha engedi a szoba mérete, nagyobb szekrényt is beszerezhetünk, amely lehetőség szerint rengeteg teret ad a holmiink tárolásának. Ha a nappali kicsi, és nem fér el abban egy méretes modell, akkor beépített szekrényben vagy polcokban is gondolkodhatunk.

Színek bűvöletében

A nagy kérdésre, miszerint milyen színűre fessük a nappali falát, nem létezik egy mindenkire ráillő, örökérvényű válasz. Sokan a pasztellszíneket kedvelik, hiszen ezek nemcsak elegánsak és kellemesek, de a teret is nagyobbnak láttatják vizuálisan.

Persze nem kell végletekben gondolkodnunk! Még abban az esetben is, ha a pasztellárnyalatok dominálnak, egy-egy élénkebb színnel feldobhatunk akár egy teljes falat vagy falrészt, ezzel csempészve bele némi extravagáns kisugárzást és egyediséget a nappali miliőjébe.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom