nappali

A mai lakberendezésben fontos szerepet tölt be a nappali-konyha-étkező együttese, ami általában egy térben helyezkedik el, amolyan amerikai módon. Éppen ezért egyre bővebb az ülőgarnitúrák választéka, hiszen egy nagyobb térben nagyobb ülőbútorra van szükség.

A legfontosabb bútordarabok

Biztosan állíthatjuk, hogy a legfontosabb, legtöbbet használt bútordarab a nappaliban a kanapé vagy az ülőgarnitúra. A nappali hangulatának meghatározója, lakberendezésünk alapja ma már a kanapé. A családi, baráti összejövetelek helye, sokszor a vendégek éjszakai elszállásolását is itt oldják meg, ha nincs vendégszoba.

Éppen ezért célszerű, ha egy tartós, funkciókban gazdag, minden igényünket kielégítő ülőgarnitúrát célszerű beszerezni, hiszen meghatározó az otthonunk berendezésében.

Melyek a legfontosabb tulajdonságai a nappali bútoroknak?

A legfontosabb szempont, hogy mekkora a nappali mérete ahova az ülőgarnitúrát szánják. Mindenképpen ismernünk kell a tér méreteit, hiszen csak így tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbb darabot, ami méretben is megfelelő.

Fontos, hogy milyen stílust képvisel a szoba vagy ha még egyáltalán nincs semmiféle bútorunk a nappaliban, milyen stílus az elképzelt? Hányan élnek együtt, akik használni fogják, naponta mennyit használják majd.

Az ülőbútor használatát csak ülésre, vagy néha alvásra is tervezik használni. Alkalmas-e állandó alvásra is? Mert ha csak néha kell alvásra használni, akkor a szivacsos fekvőfelület is megfelelő. Biztosan a nyitható variációt szeretnénk-e, mert a fix kanapék jobb teherbírásúak és masszívabbak.

Ha csak néha használnánk alvásra, akkor a fixes kanapét választani érdemesebb. Abban az esetben, ha két személy alvásához van szükség egy kanapéra akkor nem elég a fixes változat mindenképpen a nyitható változat a megfelelő.

Milyen stílusú kanapékat vásárolhatunk?

Nagy a választék a klasszikus és a modern kanapék között is. Választásunk lényege, hogy a lakásunk stílusához igazodjon, kényelmes, időtálló darabot szerezzünk be, hiszen az otthonunk központi elemévé fog válni.

A modern kanapék között kevés van ami nyitható. A formájuk lehet egyenes, L alakú, U alakú, amelyen több ember fér el kényelmesen, hasonlóan a 3-2-1 vagy a 3-2-2  ülőgarnitúrához.

A nappaliban a fő bútorelem a kanapé, amelyhez néhány kisebb bútort beszerezve már kész is a nappali berendezése. Egy könyvespolc, egy alacsony komód a tv készüléknek és már már nem is hiányzik a berendezéshez.

Összegezve

A nappali legfontosabb bútordarabja a kanapé, hangulatának meghatározója, éppen ezért  célszerű tartós, funkciókban gazdag, minden igényt kielégítő darabot beszerezni.

A nappaliban még jó szolgálatot tehet egy-két  kisebb szekrény vagy komód, egy kis asztal ami a dohányzóasztal szerepét is betölti, valamint ha van még hely, egy kényelmes fotel is a berendezés részét képezheti.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom