nárcisz
nárcisz

Kép forrása: Pixabay.com

A nárcisz közkedvelt tavaszi virágunk, vidám sárga színével, jó társíthatóságával igazán remek választás a kertbe. Ahhoz, hogy szépségét megcsodálhassuk tavasszal, hagymáit ősszel kell elültetni, a többi tavasszal virágzó hagymás növény, virághagymáival egy időben. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tudnivalók a nárcisz ültetéséhez

Mikor kell ültetni a nárciszt?

A nárcisz ültetésére a legjobb időpont az október, mert ilyenkor már a talajban lakó kártevők nem túl aktívak, ugyanakkor a talaj még eléggé meleg. Ha megkockáztatjuk, hogy a talajlakó kártevők esetleg károsíthatják a hagymákat, akkor szeptembertől, november elejéig, az első fagyokig lehet ültetni.

Milyen helyre kerüljön?

A nárciszt világos, vagy napos helyre, homokos, lazább szerkezetű talajba ültessük, ilyen körülmények között fejlődik legszebben. Jól mutat csoportosan ültetve évelőágyásban, valamint más tavaszi virágokkal kombinálva is.

Mekkora a megfelelő ültetési mélység és távolság?

Az ideális ültetési mélység kb. 20-25cm, az ültetési távolság pedig kb. 10cm.

Először készítsük el az ágyást, gyomláljuk ki, valamint ássuk fel a területet. Ha ezt megtettük, akkor készítsünk a hagymák számára ültetőgödröket, majd csúccsal felfelé helyezzük bele őket. Végül takarjuk be a hagymákat földdel. Beöntözni nem kell őket.

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert