bicikli

A koronavírus következtében egyre többen pattannak nyeregbe és kezdenek bringázni. Mind többen és többen szeretnék felújítani, megszerelni régi közlekedési eszközüket, így a kerékpárszerelők, a szervizek roppant mód leterheltek.

Ne nehezítsük meg tehát a dolgukat még jobban! A Bikepro.hu kerékpár webshop most megosztja velünk, hogy hogyan tehetjük gyorsabbá és egyszerűbbé a szervizelést!

1. Csak tiszta biciklit vigyünk a szerelőhöz!

A szerelést sokkal bonyolultabbá és hosszabbá teszi az, ha egy piszkos, sáros biciklivel kell bajlódni. Szervizelés előtt mossuk le precízen a biciklit. Bár ez talán evidens is (kellene, hogy legyen).

2. A belül vezetett vezetékek és hidraulika 

Arról, hogy a kábelek belül futnak ugyan nem tehetünk, a szerelő mégsem lesz tőle felhőtlenül boldog. Az össze-vissza lógó kábelek a modern kerékpárok jellemzői. Viszonylag nehéz megoldani a belső kábelezést, és nem csupán egy kis kézügyesség hanem komoly időráfordítás szükséges hozzá.

3. Középcsapágy probléma

A bepréselt középcsapágy sem a kerékpáros hibája, hanem egy olyan marketingfogás eredménye, amelynek nem volt túl sok értelme. Csupán pattogó, nyikorgó hajtást okozott. Értelemszerűen a szerelők sincsenek oda érte, de a középcsapágy javítás során a Bikepro.hu kerékpár webshop csapata hathatós segítségünkre lehet. 

4. Felni-gumi páros

A felni és külső gumi párosa – bár elsőre talán megfelelőnek tűnhet – bizonyos esetekben sajnos mégsem passzol. Előfordulhat, hogy túl szoros vagy épp túl laza. A túl szoros gumi-felni kapcsolat megnehezíti a defektmentesítés folyamatát is a szervizben. Ilyen esetekben érdemes inkább új gumira váltani. 

5. Rejtett felnifék

Egy időben ugyan divatos volt az ilyen típusú fék, ma már tudjuk, hogy gyenge fékezőerőt, nehézkes beállítást és karbantartást eredményez. Sajnos ezt a problémát a szerelő sem tudja megoldani. Az egyedüli lehetőség a megfelelő minőségű bowdenek használata. 

6. Időfutam vagy triatlon kerékpárok

Az ilyen típusú kerékpárok nehezen javíthatóak, így ha egy ilyet viszünk a szerelőhöz, biztosan nem gyullad majd vidám fény a szemében. Sokkal inkább ijesztjük majd el egy-egy ilyen masinával.

A triatlon- vagy időfutam kerékpárokat érdemesebb megtanulni önállóan szerelni és csak valamilyen komolyabb problémával szerelőhöz fordulni. Az elektromos vagy modern váltórendszerek használata megkönnyítheti az ilyen típusú kerékpárok preparálását is.

+1. Amit soha ne csináljunk!

Bizony, a szerelőknek is van magánélete. Így munkaidőn túl semmi esetre se zaklassuk őket! A szerszámait tartsuk tiszteletben, ne kérjük kölcsön őket, hiszen azok a munkaeszközei.

Ezekhez hasonlóan szívességet sem érdemes kérni, mindig ki kell várni a sorunkat. Néha azonban 1-2 tanácsot kérhetünk tőle, biztosan örömmel fog segíteni, főleg akkor, ha már régóta hozzá járunk.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom