november
november

Kép forrása: Pixabay.com

Az első éjszakai fagyok előtt, vigyük be a házba a dézsás növényeket. Szedjük ki a tóból a trópusi vízinövényeket. Kupacoljuk fel földdel az ősszel ültetett fák tövét, majd távolítsuk el márciusban.

Ne tároljuk túl sokáig a birsalmát, törekedjünk a minél hamarabbi feldolgozásra. November elején ültessük el a téli hagymát. Gereblyézzük össze a lehullott leveleket. Vigyük be a házba a nem fagyálló cserép és ágyásdekorációkat.

A hagymákat és gumókat válogassuk át, tisztítsuk meg és gondoskodjunk a tárolásukról. Helyezzünk ki madáretetőt a madarak számára, és töltsük fel őket. Kötözzük össze az évelő díszfüveket.

Végezzük el az esővízgyűjtők, kerti csapok, slagok, medencék, öntözőrendszerek víztelenítését. 7-10 fokos hőmérsékleten helyezzük el a fagyérzékeny dézsás növényeket, öntözésük ritkább legyen.

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Kertésznaptár

január
Kertésznaptár

Január

Januárban elkezdhetjük tervezni az ágyások helyét, az ültetendő növényeket. Ebben segítséget nyújthatnak a különféle növénykatalógusok. ...
december
Kertésznaptár

December

Végezzük el a fűnyíró téliesítését, ellenőrízzük és tisztítsuk meg a kerti szerszámokat. A halak védelme érdekében ...
október
Kertésznaptár

Október

A fagyérzékeny növények tövét védjük meg mulccsal, fenyőgallyal, szíjáccsal, vagy lombbal. Távolítsuk el a tündérrózsa leveleit, ...