Szobanövények kártevői

A szobanövények nem megfelelő tartás mellett legyengülnek, ilyenkor még könnyebben megtámadhatják őket kártevők, vagy betegségek, de egy-egy szerencsétlen növényvásárlással is hazahurcolhatunk ilyeneket.

A növényeket – ahogy az embereket is – baktériumok, vírusok, rovar kártevők és gombák is megtámadhatják. A bakteriális és vírusfertőzések ellen nehezen tudunk védekezni, ilyen esetekben készítsünk éles, jó minőségű képet telefonnal és kérdezzünk meg egy szakértőt valamelyik kertészetben.

A gombás betegségek és rovarkártevők ellen már többféle módon tudunk védekezni. Egyrészt, ha enyhébb a fertőzés, akkor a növény igényeinek jobb felismerésével, több napfény, megfelelőbb átszellőztetés, jobb vízháztartás kialakítása, bizonyos esetekben a növény gyakoribb fürdetése megoldást jelenthet.

Természetes megoldásként sokszor a neem olajjal találkozhatunk, ez sokféle rovarkártevő ellen megfelelő védekezés lehet, különösen atkák ellen például. Megfelelő természetes védekezési megoldás lehet, a szappanos vizes tisztogatás vattával, vagy a pajzstetvek fizikai megsemmisítése, eltávoltítása is sikerre vezethet.

Ha kevésbé természetes megoldások felé szeretnénk fordulni, akkor a kertészetekben szerezhetünk be rovar- és gombairtó szereket. Ezeket külön az eladóktól kell kérni, ilyenkor segítséget is kérhetünk, hogy megfelelő szert válasszunk.

Kép forrása: Lets Leaf

Forrás: Lets Leaf

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények