rendezvény

A rendezvényszervezői feladat egyik legkreatívabb része a meghívók megalkotása. Mivel a résztvevők számára ez az első találkozási pont a rendezvénnyel, a meghívónak informatívnak és dizájnosnak kell lennie!

Mit tartalmazzon egy meghívó?

A legalapvetőbb információk mindenképp szerepeljenek egy meghívón! De vajon mik tartoznak ide? Nem mindegy ugyanis, milyen eseményre invitáljuk az érintettet, mennyire formális a rendezvény és az sem, hogy postai vagy elektronikus úton küldjük el a meghívót.

Az alábbi dolgokról fontos, hogy tájékoztasson ez a hivatalos dokumentum: a meghívó fél neve, a meghívott fél neve, továbbá a rendezvény helye és ideje. Ezeken túl a nívósabb eseményekre készülve fel szokták tüntetni azt is, hogy milyen ünnepi öltözet az elvárt, vagy hogyan lehet megközelíteni a rendezvény helyszínét.

Sok idegeskedéstől mentjük meg magunkat, ha kérünk visszajelzést arról, elfogadják-e a meghívásunkat. Szabjunk egy határidőt a vendégeknek, amin belül tudatniuk kell, részt vesznek-e az eseményen! Ha mindezekkel kész vagyunk, már csak a megfelelő dizájnt kell kitalálnunk.

Kreatív meghívók tervezése

Legyen szó esküvőről, születésnapi partiról, céges rendezvényről vagy konferenciáról, meghívóra mindig szükség van. A profi rendezvényszervezők nem becsülik alá e dokumentum fontosságát, kiemelt figyelmet fordítanak a megtervezésére. Annyira lényeges ez a lépés, hogy a rendezvényszervező oktatás keretein belül külön modulban foglalkoznak vele.

A MOE Rendezvényakadémia által indított online képzésben is kitüntetett szerepet kap a meghívás témaköre, ahol a korszerű rendezvénymeghívási rendszer szerkezetét lehet megismerni. Arra is megtanítanak, hogyan készíts modern, online térben továbbítható meghívót, de a hagyományos, papíralapú invitáció elkészítéséhez is adnak tippeket.

Ma már számos rajzolóprogram, számítógépes alkalmazás segít egy kreatív anyag megalkotásában. A legfelkapottabb jelenleg a Canva, ahol kezdők is ügyesen összállíthatnak egyedi és trendi meghívókat jeles eseményekre. El sem hinnénk, de egyre divatosabb mostanság a YouTube-on közzétett videós meghívó is.

További tippek profi rendezvényszervezőktől

A jó meghívó informatív, figyelemfelkeltő és inspiráló egyben. Ez egy marketingeszköz, amely ösztönzi a címzettet arra, hogy részt vegyen a rendezvényünkön. Tervezzük meg egyedi módon!

Fogadjunk meg még néhány jó tanácsot ezzel kapcsolatban:

  • Ne legyen benne helyesírási hiba, különösen figyeljünk arra, hogy a meghívott fél neve, beosztása, címe jól szerepeljen!
  • A meghívó színei, a rajta elhelyezett minták már felidézhetik az esemény dekorációját is, kerüljük azonban a túldíszítettséget!
  • Nagyon kreatív ötlet, ha olyan promóciós anyagot, termékmintát is adunk a meghívó mellé, aminek a jelentősége az eseményen derül ki.

A rendezvényszervező oktatásban résztvevők még további ötleteket is kaphatnak, ezért is érdemes beiratkozni egy ilyen képzésre!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom