penész

Az otthonunkban fellépő penészesedés egy több helyiségben előforduló kellemetlenség lehet, amelynek kialakulása sokféle okra vezethető vissza. Ezeknek megismerése és a szükséges lépések megtétele elengedhetetlen mind a lakóhelyünk, mind az ott lakók egészsége érdekében.

Cikkünkből tájékozódhat arról is, hogy amennyiben a penész visszafordíthatatlan károkat tett a lakásában és bútoraiban, akkor hogyan oldhatja meg a konténer bérlés segítségével.

A penész kialakulásának magyarázata

Tudta, hogy a penészesedést a magas nedvességtartalom és a nem elégséges szellőzés okozza? Lakóhelyünk azon részei, mint például a fürdőszoba, a konyha vagy a pince, könnyebben párásodnak, így ezekben a helyiségekben többször találkozhatunk a penész nyomaival. Az apró penészspórák mindenhol jelen lehetnek a levegőben és kedvező körülmények között (nedvesség, meleg hatására) kezdenek el szaporodni.

Előfordulási helyek

A penészt jellemzően a falakon, mennyezeten, ablakközeli részeken, vagy éppen falhoz tolt bútorok körül fedezhetjük fel először. Kiemelten kedvező környezet lehet a penészgombák számára a nehezen látható, szellőzéstől elzárt területeken.

Egészségügyi kockázatok:

 • Allergiás tünetek megjelenése: Tüsszögés, orrfolyás, szemirritáció.
 • Légúti panaszok fellépése: Súlyosbodó asztma, krónikus köhögés.
 • Bőrirritáció veszélye: Bőrpír, viszketés, kiütések.

Hatása a bútorzatra és a berendezésekre:

 • Elszíneződik és leromlik a felületeken a festék és a tapéta.
 • Tönkreteheti a fából és a textilanyagokból készült tárgyakat: A penészesedés a fa szerkezetét és a szöveteket is károsítja.
 • Kellemetlen, dohos szag keletkezhet.

Hogyan akadályozzuk meg a kialakulását?

 1. Szellőztessünk! A magas páratartalmú helyiségekben minden nap alaposan szellőztessünk ki.
 2. Használjunk páramentesítőt, elszívót! Azokban a helyiségekben igazán hasznos, ahol a legnagyobb a levegő nedvességtartalma pl. pincékben vagy fürdőszobákban.
 3. Kerüljük a nedvességet! Előzzük meg a túl sok, felesleges nedvesség lecsapódását, pl. a szárítógép megfelelő használatával, fürdés utáni ablaknyitással.
 4. Szabályozzuk a hőmérsékletet! A penész szaporodásának kedvez a meleg, párás környezet.
 5. Alkalmazzunk nedvességálló festékeket, tapétákat és bútorvédő szereket a felületek védelmére!

Mit tehetünk ellene, ha már kialakult?

 1. Szabaduljunk meg tőle mielőbb! Speciális penészeltávolító szerekkel alaposan megtisztíthatjuk az érintett területeket.
 2. Fokozzuk a szellőztetést és páramentesítést! Biztosítsuk a rendszeres és ideális légáramlást a lakásban.
 3. Cseréljük a károsodott anyagokat! Ha a penész kárt tett a falakban, bútorokban, ne habozzunk felfrissíteni őket!
 4. Vonjunk be szakembert! Ha nagyon elharapózott a probléma, amellyel már nem boldogulunk, egy szakértői segítség hasznunkra válhat.

Legjobb javaslatunk: penészesedés esetén konténer rendelés

Ha a penészesedés már komoly következményeket okozott, és a bútorok cseréje vagy a lakás felújítása elkerülhetetlenné vált, a konténer rendeléssel sok tekintetben megkönnyíthetjük a dolgunkat. Íme néhány indok, amiért hasznunkra lehet:

Megszabadulhatunk egyszerre nagyobb mennyiségű hulladéktól

A helyreállítási munkálatok számottevő mennyiségű építési törmeléket és régi bútort eredményezhetnek, amitől nem lehet csupán háztartási hulladékként megválni. Egy konténer, vagyis a konténer szállítás kezeskedik arról, hogy a könnyebben megválhasson ezektől a feleslegessé vált tárgyaktól.

Gyors és egyszerű eltávolítás

konténer rendelés biztosítja, hogy egyidejűleg jelentős mennyiségű hulladékot helyezzen el, anélkül, hogy ezért több alkalommal a hulladéklerakóba kellene utaznia. Ezzel időmegtakarítást érhet el és sok erőfeszítést spórolhat meg magának.

Környezetbarát hozzáállás

konténeres hulladékszállítás megoldás arra is, hogy a hulladékot célszerűen, környezetbarát szemlélettel kezeljük és szükség esetén újrahasznosíthatóvá váljon.

Veszélytelen munkakörnyezet

A felújítás során létrejövő törmelék és szemét gyakran veszélyt jelenthet az ott dolgozókra, például éles tárgyakat, törött üveget vagy penészes anyagokat rejthet. Egy konténerbe biztonságosan elhelyezhetjük ezt a hulladékot, minimalizálva az esetleges balesetek esélyét.

Szabályos hulladékelhelyezés

A legtöbb önkormányzatnál szigorú előírások vonatkoznak a nagy mennyiségű építési hulladék kezelésére. A sittszállítás attól a kérdéstől is megszabadítja, hogy a hulladék eltávolítása hogyan feleljen meg a helyi szabályozásnak.

Időspórolás és komfortérzés

A konténer bérlésével egy kényelmes, időtakarékos megoldáshoz jut, mivel a szolgáltató elszállítja a konténert a teljes tartalmával együtt, miután Ön elhelyezte benne az építési törmeléket vagy a használhatlanná vált tárgyakat.

Összességében javasoljuk, hogy erős penészesedés esetén , fontolja meg a berendezések cseréjét vagy az otthona felújítását. Mindebben segítségére leszünk a konténer bérlési szolgáltatásunkkal , ami egy ideális és eredményes megoldást kínál a keletkező hulladék elhelyezésére.

Konténer rendelés Budapest

Cégünk kínálatában számos típusú konténert találhatnak ügyfeleink. Ha konténeres sittszállítás szükséges, akkor csak építési törmelék helyezhető el a konténerekbe.

vegyes hulladék konténer rendelés esetén viszont a konténerekbe bútorokat, fahulladékot, ruházati cikkeket, textilanyagokat és egyéb használati eszközöket is rakhatnak. Amennyiben bútoroktól szeretne megválni a konténeres szolgáltatásunk abban az esetben is megfelelő választás lehet, egyúttal ilyenkor ajánljuk a lakás alapos lomtalanítását is.

Különböző méretű konténereink – 4, 5, 6, 8 és 10 köbméteresek – lehetővé teszik, hogy a várható hulladék mennyiségének megfelelő űrtartalmú konténert biztosítsunk ügyfeleink részére.

Keressen minket elérhetőségeinken!

Web: sittkontener.hu

E-mail cím: m.pal@interbridge-trade.hu
Mobilszám: +36/70-368-58-24

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom