jakuzzi

A meleg idő közeledtével egyre inkább vágyódunk a kintlét után. A legtöbben ezt valamilyen vízparton vagy medence szélén képzelik el, ám otthonunk nyugalmában egy relaxáló élményt is szerezhetünk a megfelelő jakuzzi beszerelésével. Nézzük meg, milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha egy saját pezsgőfürdővel szeretnénk magunknak kedveskedni.

Mi a pezsgőfürdő?

A jakuzzi néven is ismert pezsgőfürdők kiváló társas élményt nyújtanak egy kerti partin. Elég hozzá egy kényelmes fürdőruha, valamint előtte és utána egy gyors tusolás, és már lazulhatunk is a vízben egy kártyaparti és pár pohár koktél kíséretében.

Ha csak kettesben vagy egyedül használnánk, akkor is kiváló elem lehet egy reggeli vagy esti rituálé részeként, miközben követjük a nap felkelését és lenyugvását.

A modern technológiának köszönhetően az otthonunkba már nem kell egy állandó helyet kijelölni, ha egy meleg és ellazító estére vágyunk: a pezsgőfürdők ma már elérhetőek felfújható változatban is, amelyek rendelkezhetnek ugyanúgy fejtámlával, masszázs és melegvizes funkciókkal.

Amire figyeljünk az otthoni kialakítás során

Fontosnak tartunk néhány szempontot beemelni a vásárlás előtt:

  • Milyen rendszerességgel, és hol kívánjuk felállítani a pezsgőfürdőt? A kertben ugyanis lehet, kényelmesebb és több hely van neki, ám ha mindennap akarjuk használni, fontos átgondolni, hova fogjuk helyezni.
  • A pezsgőfürdők mindennap használhatóak, de bizonyos típusokba nem szabad fürdősókat vagy olajokat tenni, valamint figyelni kell arra, hogy előtte és utána is zuhanyozzunk – ezzel biztosítva a víz tisztaságát, amit körülbelül három havonta érdemes cserélni.
  • Kifejezetten a pihenésért választjuk, vagy egyéb egészségügyi oka is van? A relaxálás mellett ugyanis remekül segít a sportolóknak, valamint a reumával és izomfájdalmakkal küzdőknek, emellett segíti a fájdalom és a különböző belső gyulladások enyhítését.

Ami biztos: a megfelelően tisztán tartott pezsgőfürdő sokáig elkísér minket, és biztosíthatja azt a békés és megnyugtató állapotot, amit máskor csak egy wellness üdülőben kapnánk meg.

Kép forrása:  Marko Poplasen / Shutterstock.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert