kertészkedés

Egy pici kert a város szívében és vidéki környezetben egyaránt igazi kincs. De hogyan gondoskodj róla a legjobban? Cikkünkből megtudhatod, melyek azok az alapvető kerti eszközök, amelyekkel mindenképp rendelkezned kell kiskerted megfelelő ápolásához.

A megfelelő ruházat kiválasztása

Mielőtt belekezdesz a kertészkedésbe, néhány alapfelszerelést magadnak sem árt beszerezned. A kényelmes, laza, mégis tartós anyagból készült ruházat védi bőrödet a szennyeződésektől, valamint az éles szerszámok okozta sérülésektől. A kertészkesztyű viselése nélkülözhetetlen.

Különösen igaz ez, ha érzékeny a bőröd, vagy sűrű bokrokkal, tövises növényekkel dolgozol. Kedved támadt kertészkedni a verőfényes napsütésben? Egészítsd ki a szetted egy jól szellőző sapkával vagy kalappal, amely megvédi arcbőröd az erős UV-sugárzástól.

Alapvető eszközök a kerti munkákhoz

Egy pici kert esetében felesleges drága kerti gépekre költened. Néhány alapvető eszközzel azonban mindenképpen fontos rendelkezned:

  • Ásó vagy kerti lapát: a növények ültetéséhez és átültetéséhez.
  • Kapa: a talaj lazításához és a gyomok eltávolításához.
  • Olló vagy metszőolló: a növények formázásához, a beteg ágak eltávolításához.
  • Kis gereblye: az avar összegyűjtéséhez.

Ezt szerezd be az öntözéshez

Az öntözés természetesen egy parányi kert esetében is elengedhetetlen. Egy egyszerű locsolókanna tökéletes lehet a kisebb növények számára. Ha azonban több, vagy egymástól jelentősen eltérő vízigényű növényt kell öntözni, egy öntözőcső vagy csepegtető rendszer még a legapróbb kertben is jó szolgálatot tehet.

Ne felejtsd el, hogy a nyári időszakban célszerű az öntözést a reggeli vagy késő délutáni órákban végezni. Ekkor a nap kevésbé égeti a növényeket, és kevesebb víz párolog el.

Reméljük, hogy ezekkel az alapvető tippekkel és kerti eszközökkel számodra is élmény lesz majd a kertészkedés!

Kép forrása: Shutterstock.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom