radiátorok festése házilag

Ha a radiátor festés házilag történik, nagyon óvatosan kell eljárni. Ez az egyetlen módja annak, hogy a festék hosszú ideig kitartson, és ne hagyjon foltot a környező felületeken. A megfelelő anyagok használata mellett, az optimális előkészítés is fontos.

Fektesse le a fóliákat!

Nem számít, hogy az „ezermesterek” a saját otthonukat vagy a radiátorokat festik: a munka megkezdése előtt festőfóliával kell védeniük a padlót és a falakat a festékfröccsenésektől. Azokat a szelepeket és csatlakozásokat, amelyeket nem kell újrafesteni, szintén le kell „maszkolni” szalaggal. Minden további munka a helyszínen történik, ezért szerencsére a fűtőfelületeket nem szükséges szétszerelni.

A rozsda és a lepergő festék eltávolítása

Ahhoz, hogy a radiátor festés házilag is tartós legyen, először elő kell kezelni a fűtőfelületeket. A legfontosabb dolog itt a felületi rozsda eltávolítása, amit csiszolópapírral kézzel vagy géppel lehet elvégezni. Ugyanez vonatkozik a már hólyagosodó vagy hámló festékre is. Megfelelő előkezelés nélkül az új festék csak korlátozott ideig fog fennmaradni.

A felületek érdesítése és tisztítása

A következő lépés az összes felület nagyon finom csiszolópapírral történő érdesítése. Erre a 120-as szemcseméretű csiszolópapír vagy csiszolóvászon alkalmas. Az érdesítés stabil alapot hoz létre, amely nélkül az új bevonat nem tartana megfelelően.

A fóliák és kendők hatékony védelmet nyújtanak a padló és a falak sérülése ellen. Annak érdekében, hogy a festék jól tartson, csiszolás után gondosan távolítsa el a port és a szennyeződéseket a felületekről, és tisztítsa meg a radiátort.

Radiátor festés házilag: utolsó lépésként festés és szárítás

Miután minden előkészítő munkát elvégeztek, lefesthető a fűtési rendszer. Ez vékony festékréteggel működik a legjobban. A szabály: minél vékonyabb, annál jobb, amelynek oka, hogy a vastag festékrétegek akadályozzák a hőátadást, és szélsőséges esetben hatással lehetnek a fűtési költségekre, ráadásul minél vastagabban van felhordva a festék, annál kevésbé lesz tartós.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom