kerti világítás

Nincs is annál jobb, mikor egy gyönyörű nyári napon összegyűlnek a barátok a kertben, és eltöltenek pár kellemes órát. Azonban ha leszáll az este és besötétedik, a tábortűz fénye nem fog elegendő fénnyel szolgálni a társaságnak.

Napjainkban egyre népszerűbbek a LED technológiás fényforrások, amelyekkel gyönyörűvé varázsolhatjuk az udvart vagy a teraszt, ráadásul roppant költséghatékonyak. Összegyűjtöttünk néhány népszerű kerti világítás ötletet, amelyekkel az éjszaka beköszönte után is folytatódhat a mulatság!

Különféle kerti lámpák

Kétségtelenül az egyik leggyakrabban használt kültéri világítás a különféle alakú és típusú kerti lámpák. Miután számtalan verzióval találkozhatunk a webáruházak kínálatában, gyakorlatilag bárhogyan feldíszíthetjük az udvart.

A napelemes kültéri lámpák különösen népszerűek, mivel vetélytársainál sokkal gazdaságosabban üzemelnek, valamint roppant környezetbarátok.

Kiválóan helytállnak számos területen, legyen szó esztétikai vagy funkcionális célról. Igazán mutatós, ha mondjuk a kaputól a bejáratig irányfényként elhelyezünk pár földbe szúrható kerti lámpát.

Ugyanilyen dekoratív megjelenést érhetünk el a járdaszegély mentén elhelyezett oszlop alakú kültéri fényekkel is. Ha pedig a dús növényzet közé rejtünk el LED-es kerti lámpákat, valóban egyedi dizájnt alkothatunk.

Fényfüggönyök

Nyáron a teraszok szinte kötelező elemeinek számítanak a változatos színvilágú, szemet gyönyörködtető LED fényfüggönyök. Garantáltan feldobja a társas összejöveteleket több száz izzójával, amelyeket ráadásul egy többfunkciós kapcsolóval kedvünk szerint állíthatunk be.

Függesszük fel a falra, az ablakokra, a kerítésre vagy a verandára, vagy készítsünk belőle akár fényfalat.

A hideg, meleg és természetes fehér árnyalat mellett választható színű LED fényfüggönyök is elérhetőek az interneten. Ha egy kicsit el szeretnénk térni a megszokottól, szerezzünk be pink, kék vagy más színű világítást, és egész biztosan irigykedve tekintenek majd ránk a szomszédok.

Már csak arról kell meggyőződni, hogy megbízható helyről szerezzük be fényfüggönyünket. Akik nem olyan jártasak a világítástechnika világában, azoknak ajánljuk figyelmébe a Union Knights weboldalát: kínálatukban többféle minőségi és ragyogóan szép LED-es fényfüggönyt találhatunk korrekt áron, ráadásul 2 év garanciával.

fényfüggönyök

Lampionok

A LED-es lampionok a régmúlt idők retró báját idézik, amikor körbe rakjuk velük a kertet. Akasszuk fel a fára vagy a filagóriára, esetleg szereljük fel őket a fal és a kerítés mentén.

Többféle lampion típussal is találkozhatunk, így mindenki kiválaszthatja az ízlésének megfelelő kialakítást. A napelemes változatok a nap energiáját használják fel akkumulátoruk feltöltésére, így nem szükséges a működésükhöz hálózatra kötni őket.

Akár 6-8 órán keresztül is képesek világítani, majd amikor lemerülnek automatikusan kikapcsolnak, és megvárják az első sugarakat, hogy újratöltsenek.

Fáklyák

Egy igazán drámai hatást kreálhatunk, ha a kültéri fáklyákat választjuk fényforrásként. Természetesen a fáklyákat nem szó szerint kell érteni, hanem a napelemes LED-es változatról van szó.

A valódi fáklya lobogó tüzét a megtévesztésig képes imitálni, és nagyon jól tűri a mostohább időjárási körülményeket is. Az ősi hangulat megteremtéséhez felejtsük el a garázsban porosodó klasszikus fáklyákat, és válasszuk a sokkal környezetkímélőbb – és nem utolsó sorban biztonságosabb – megoldást.

Válasszuk bármelyik kültéri világítást, mindegyik kiválóan alkalmas arra, hogy új fényekbe öltöztessük otthonunkat. Ha vannak olyan részek a kertben vagy a teraszon, amiket szeretnénk kiemelni, akkor fókuszáljuk oda a figyelmet. Így rejtve maradnak az esetleges szépséghibák, és még inkább rátehetünk egy lapáttal a varázslatos összhatásra.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert