ruha

Egy esküvő egy igazán különleges esemény, és egy ilyen speciális alkalomhoz természetesen az öltözékednek is különlegesnek kell lennie.

Előfordulhat, hogy a jegyes pár megadott egy bizonyos öltözködési kódot, de ha nem, akkor még mindig akadnak hagyományok és íratlan szabályok, amelyek gyakran vonatkoznak az esküvői vendégekre.

Mit érdemes viselni egy esküvőn?

Mi most azokat vesszük át ebben a cikkben, hogy hogyan találhatod meg a lehető legtökéletesebb darabot az Abutik Női Ruha Webáruház molett alkalmi ruha kínálatában.

Az általános szabály az, hogy vendégként ne próbáld elterelni a figyelmet a jegyes párról. Az öltözéked legyen ünnepi, de vannak íratlan szabályok is, hogy milyen színeket ne viselj. Az is hasznos lehet, ha átgondolod az évszakot vagy azt, hogy meddig tartanak az ünnepségek, hogy olyan ruhát találhass, amely egész nap kényelmes viseletet biztosít.

A fehér és a fekete tabu

A legtöbben ismerjük a fehér színre vonatkozó szabályt, ami igazán egyszerű: a fehér szín a menyasszonynak van fenntartva. Ezért női vendégként mindenképpen érdemes kerülnöd a fehér árnyalatú ruhák viselését. Így segíthetsz picit a menyasszonynak abban, hogy különlegesnek érezze magát a nagy napon.

Egy kis fekete ruha nem igazán esküvőre való. A legtöbb ember ugyanis ezt a színt a szomorúsággal társítja, amelynek semmi keresnivalója egy ilyen alkalomkor. Ha mégis úgy döntesz, hogy feketét veszel fel, például szoknyát, akkor kombinálhatod egy másik színű felsővel, vagy fordítva – csak ne viselj teljesen feketét!

Ruha a tánchoz

A midi ruhákat általában térd körüli hosszra szabják, ezért kiválóan illeszkednek egy esküvői megjelenéshez. Nőiesek, könnyedek és ami a legjobb, a kényelmes hosszuk lehetővé teszi, hogy az egész éjszakát végig táncold anélkül, hogy aggódnod kellene, hogy rálépsz a ruhára.

Hosszú ruha

Egy esküvőre remek választásnak bizonyulnak a maxi ruhák. Számtalan színben és formában kaphatóak, a hosszuk pedig kifejezetten elegánssá teszi őket. Így szépen felöltözhetsz anélkül, hogy túl sok lenne a megjelenésed, és elvonnád a figyelmet a jegyes párról.

Viselheted őket elegáns ékszerekkel és tűsarkúval, vagy finomíthatod ezt az összeállítást egy lapos szandállal és természetes sminkkel.

Az alkalmi ruhák alternatívái

Ha úgy érzed, hogy a ruhákat nem igazán neked találták ki, akkor természetesen semmi sem zárja ki azt, hogy egy stílusos nadrág és egy csinos felső vagy egy klasszikus ing párosát viseld. De a nadrágot akár egy szoknyára is lecserélheted, vagy választhatsz egy menő overált is. A lehetőségek tárháza végtelen – csak a képzeleted szabhat neki határt.

Utolsó simítás a kiegészítőkkel

Most, hogy kész az öltözéked, elgondolkodhatsz azon, hogy adj-e hozzá kiegészítőket utolsó simításként.

Abban az esetben például, ha egy semleges színű darabot választottál, akkor egy pár színes tűsarkút is felvehetsz hozzá. Ha pedig úgy gondolod, hogy még valami hiányzik a teljes megjelenéshez, az ékszer vagy a hajkiegészítők még inkább feldobhatják az öltözéket.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom