slusszkulcs

A slusszkulcs javítása olyan feladat, amit jobb megelőzni azzal, hogy vigyázunk az autónkat működtető eszközre, ám előfordul, hogy olyan probléma jelentkezik, amit sehogy sem tudtunk kiküszöbölni. Mutatunk három példát arra, amikor elmaradhatatlan feladat a slusszkulcs javítás, ilyenkor szakemberre lesz szükség.

Amikor kiszakadtak a távirányítóban a nyomógombok

A legóvatosabb autótulajdonos is találkozhat azzal a problémával, amikor a slusszkulcson, a távirányító résznél kiszakadnak a nyomógombok. Ezt megelőzni szinte lehetetlen, hiszen mindössze egy vékony, a legtöbb esetben szilikonos anyag fedi a gombokat, amely az évek múlásával elöregszik, megreped, majd ki is szakad.

Persze megpróbálhatjuk ezt elkerülni, nyomkodhatjuk óvatosan az autó távirányítóját, ám ez csak arra lesz jó, hogy elodázzuk a probléma jelentkezését.

Ha kiszakadnak a nyomógombok, a slusszkulcs és benne a távirányító is extrém veszélynek lesz kitéve. Koszolódik, párásodik a szerkezet, kieshetnek belőle olyan apró alkatrészek, amelyeket alig látunk, mégis kulcsfontosságúak a működéséhez.

Ha teljesen tönkremegy egy távirányító, és nem lehet javítani, az jelentős költséggel járhat. Érdemesebb inkább a kezdődő probléma esetén szakember segítségét kérni, aki tudja, hogyan pótolhatja a hibás slusszkulcs részeit, a kiszakadt szilikonfelületet.

Ebben teljesít kimagaslóan a www.autokulcsmasolas.com, ahol a slusszkulcs javítása az egyik legkeresettebb szolgáltatás.

Amikor eltört a kulcspenge

A slusszkulcsnál ugyanaz a hibaforrás létezik, mint bármilyen másik fizikai kulcs esetében: akármikor eltörhet. A régi megoldásokra is igaz volt ez, de a modern eszközöknél sem lehetett teljesen kiküszöbölni. A nyomógombok problémájától eltérően ez azonban általában nem a használatból adódik, inkább egy rossz mozdulat eredménye.

Túl erőteljesen tekeri el valaki, esetleg elejti, rálép, ráül a kinyitott kulcsra, amely így deformálódik. A bicskakulcsok esetében azzal, hogy a toll elzárható a szerkezetben, nagyobb védelmet kapunk, ám ezeknél is előfordulhat olyan fizikai behatás, amely kárt tesz az eszközben.

Az eltört kulcspenge házilag javíthatatlan, és a deformálódás esetén sem érdemes otthon kísérletezni. Egy autókulcsokkal foglalkozó szakember ezzel szemben gyorsan és költséghatékonyan képes a javításra, ezzel el lehet kerülni azt, hogy új kulcsot kelljen az autóhoz vásárolni.

A slusszkulcs javítása, ha megoldható a hiba jellegéből adódóan, mindig olcsóbb, mint egy új kulcs beprogramozása.

Amikor nem nyit, vagy nem zár a távirányító

A távirányító a slusszkulcs legnagyobb kényelmi funkciója, lehetővé teszi, hogy méterekről, egyetlen gombnyomással, egyszerre kinyissuk az ajtókat és a csomagtartót. Előfordulhat azonban, hogy ez a lehetőség egyik napról a másikra megszűnik, és nem értjük, miért. Itt az első feladat, hogy megállapítsuk a hiba okát.

Lemerülhetett az elem a távirányítóban, eltörhetett abban valami, de az akkumulátor is elromolhatott a kocsiban. Előbbi esetnek vannak előjelei, például a megszokott távolsághoz képest már csak közelebbről nyit a távirányító.

Ha eltört benne valami, annak külsérelmi nyomai lesznek, ezeket kell a kulcson keresni. Ha az akksival van a gond, azt pedig az autónk jelzi majd azzal, hogy semmi másra sem reagál.

Előbbi két esetben a slusszkulcs javítására lesz szükség, amelyhez szakember szükséges, utóbbinál viszont az akkumulátor feltöltése, nagyobb hiba esetén cseréje oldja meg a fejfájásunkat.

Persze lehet, hogy ilyenkor is lesz dolga a kulcsmesternek, mert a lemerülő akksi, a bebikázott kocsi esetén sokszor előfordul, hogy újra kell programozni a slusszkulcsot a megfelelő használathoz.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom