szállítmányozás

Az utóbbi évek rendkívüli eseményeivel együtt is szembetűnő folyamat, hogy az áruk és termékek célba juttatásának egyik, ha nem a legfontosabb paraméterévé a gyorsaság vált. Különösen a webáruházi vásárlások esetében lett divattá az akár aznapi kézbesítés, de a nemzetközi áruforgalomban sem ritka, hogy a szállítmányozás folyamata 24 órán belül lezajlik. De vajon „mit szól ehhez” a környezetünk?

A szállítmányozás nem ismer határokat

Az internetes vásárlás tömeges elterjedésével oda jutottunk, hogy bizonyos időszakokban nemcsak kényelmesebb otthonról összeválogatva megrendelni például a hétvégi menü hozzávalóit, hanem ténylegesen hamarabb megérkezik hozzánk a teli bevásárlókosár, mint ha magunk vettük volna a nyakunkba a hipermarketet és/vagy a piacot.

Ugyanez a csaknem azonnali megoldás „nagyban”, azaz a nemzetközi kereskedelmi áruforgalomban is gyakori. Ha egy gyártó cég valamilyen okból hirtelen kifogy egy alapanyagból, és a folyamatos termelés fenntartásához sürgősen szüksége van utánpótlásra, néhány raklapnyi mennyiséget is órákon belül leszállíttathat, akár egy másik országból is.

A szállítmányozás lehet zöldebb is

nemzetközi szállítmányozás

A jövőre nézve nem nehéz belátni, hogy a gyorsaságnál fontosabb a gondosan megtervezett, nagy tömegben történő szállítás, ami jóval alacsonyabb fajlagos károsanyag-kibocsátással jár, így jóval fenntarthatóbb.

A több mint 90 éve működő Raben Group gyűjtőszállítmányozási megoldásai az optimalizációt helyezik előtérbe mind a járművek útvonalait, mind a szállítókapacitás kihasználását tekintve.

A cégcsoport Európa számos gazdasági régiója között teremt közvetlen közúti szállítmányozási összeköttetéseket, ezzel is csökkentve a tevékenysége környezeti lábnyomát.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom