Széleslevelű korallvirág

A széleslevelű korallvirág (Kalanchoe thyrsiflora) bemutatása, gondozása

széleslevelű korallvirág

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Joe Mabel

Ha azt halljuk, hogy korallvirág, szinte biztos, hogy az első, ami eszünkbe fog jutni a tömött virágú korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana) lesz.

Ebben a növényleírásban a korallvirág egy másik, az előbbitől teljesen eltérő faját mutatjuk be, mely rendkívül egyszerűen gondozható, hálás szobanövény.

A széleslevelű korallvirág, húsos, kerekded leveleivel díszítő maximum 30 cm-esre növő pozsgás növény. Szürkészöld színű leveleinek széle, gyakran piros színben pompázik.

Jó választás, ha olyan növényt keresünk, amivel szinte nem is kell foglalkozni és kis helyen is elfér, ugyanakkor színeivel vidámságot varázsol otthonunkba.

Elhelyezés, hőmérséklet

Széleslevelű korallvirág

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: David J. Stang

A széleslevelű korallvirág, ideális növény, tűző napra vagy világos szobába, ahol kellemesen meleg van, csak télen, amikor a növény nyugalmi időszaka van, akkor igényel hűvösebb, nem huzatos helyet.

A huzatra leveleinek ledobásával reagál, ami egy leveleivel díszítő növény esetében igencsak nagy érvágás. Előzzük meg!

Öntözés, párásítás

Széleslevelű korallvirág

Kép forrása: Wikipédia / Szerző: Forest & Kim Starr

A széleslevelű korallvirág jó szárazságtűrő növény és a szárazabb levegőt is jól tolerálja. Elég csak ritkán öntözni, ha már a földje teljesen száraz. Párásítással egyáltalán nem kell foglalkozni.

Átültetés

Ha szükségesnek érezzük a növény átültetését, azt végezzük el tavasszal. Az ültetéshez megfelelő az általános virágföld, melyhez homokot is keverhetünk.

Képek forrása: Wikipédia / Szerző: David J. Stang; Wikipédia / Szerző: Forest & Kim Starr; Wikipédia / Szerző: Joe Mabel

Forrás: Fitoland.hu

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények