szerszám

Ebben az évben tetőzött hazánkban a szakemberhiány.  Az állami támogatások és az energia árak emelkedésének hatására egyre többen vágtak bele otthonuk korszerűsítésébe, így a megnövekedett igények hatására a szakemberek csak hosszú megrendelési idővel tudták vállalni a munkákat.

Azok a családok akik nem tudják kivárni a sorrendet és van egy kis affinitásuk hozzá,  igyekeznek saját maguk elkészíteni a munkákat. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan tudsz könnyen barkácsolni otthon.

Barkácsolj otthon!

A magyar férfiak nagy része ezermesterként is megállja a helyét. Sok férfi és most már egyedülálló nő is rendelkezik megfelelő szerszámokkal, a tudásanyag pedig szinte bármilyen témáról elérhető az interneten. Tehát aki mer az bátran belevághat a munkába.

Természetesen az igazi ezermester eszköztárában megtalálhatóak az alap szerszámok például a kőműves, vízvezeték szerelés, fúrás-faragás, szobafestés  munkálataihoz. Persze a szakemberek nem örülnek ennek, hiszen kevesebb munkájuk és evvel kevesebb bevételük is lesz.

Az alapoknál kezdődik minden

Ezért kőműveskanál és különféle méretű és alakú simító mindenképpen szükségeltetik az alap készletbe. A felvitt anyagokat el kell egyengetni, illetve vízmértékkel egyenesbe kell állítani. A szerszám webáruház széles kínálattal várja azokat, akik otthon szeretnének alkotni és kézműveskedni, esetleg barkácsolni.

Ha tehetjük vásároljunk véső-bontó kalapácsot, egy erősebb fúrógépet egy keverőszárral. Ha pedig betonozni szeretnénk a betonkeverőt nem biztos, hogy meg kell vásárolni akár bérelni is lehet, hiszen viszonylag ritkán használjuk

Csempe és padlólap lerakásához jó ha van egy  masszív csempevágónk, sarokcsiszolónk gyémánt vágókoronggal. Jól jöhet egy lyukfúró készlet evvel lehet szépen kivágni a fali csatlakozók, vízvezetékek helyét. Könnyen hibát véthetünk a munka során, ezért érdemes jobb minőségű szerszámokat beszerezni jelentősen csökkentve ezzel a hibalehetőséget.

Multifunkciós kisgépek

Léteznek multifunkciós kisgépek is, sőt a legújabb trend az akkumulátoros kisgép családok, ahol egy akkumulátorral több gép is üzemeltethető. Vásárolható hozzá plusz akkumulátor és töltő is, így nem fordulhat elő, hogy a lemerült akkumulátor miatt nem tudjuk elvégezni a munkát.

Fúró és csavarozó gépet több méretben és teljesítményben is vásárolhatunk, akárcsak sarokcsiszolót amit majdnem minden ezermesternél megtalálhatunk. A fúró és csavarozó fejeket készletben és darabonként is megvásárolhatjuk, ha nem elég amit a géphez kaptunk.

Sok ezermester rendelkezik valamilyen fűrésszel ami lehet elektromos, benzines esetleg akkumulátoros változat. Jó ha van továbbá egy több részes könnyű létránk, mindenképpen szükség van hosszabbítóra, legjobb ha megtehetjük, a kábeldobos változat.

Aztán az alapfelszerelés része még a kalapács, kézi csavarhúzók, fogók amiket több fajtából is lehet beszerezni. Megkönnyíti a munkánkat még a hordozható, nagyobb teljesítményű lámpa is, amelynek viszonylag erős a fénye.

Szükségünk lesz még csavarokra az átlagos méretben és a hozzá méretben kapcsolódó tiplikre, szögekre. Nem tartoznak a szerszám kategóriába ugyan de ezek nélkül a kiegészítő termékek nélkül nem nagyon lehet ezermester munkát végezni

Összegezve: A fent említett szerszámok mindegyike fontos, hogy legyen kéznél, ha otthon akarunk valamit barkácsolni. Szakember hiányában amúgy is rá vagyunk kényszerítve.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom