Let's Leaf - kókuszrost karó

Ha már vannak szobanövényeink, akkor bizonyára felmerül, hogy hogyan szaporítsuk őket, illetve az, hogy hogyan lehet izgalmasabban nevelni őket. Utóbbira az egyik megoldás, hogy elkezdjük őket karózni és a különböző karókra felfuttatni őket.

Sok szobanövény futtatható, ilyenek az epipremnumok, scindapsusok a philodendronok többsége, a hoyák és persze a monstera deliciosák is, de mellettük biztosan több másik fajnál is próbálkozhattok ezzel.

Karózni többféle megoldással is tudtok, illetve saját megoldásokat is készíthettek. Az egyik leggyakoribb a kókuszrostos karó.

Ez elég masszív támaszték tud lenni a nagyobb növények számára, kisebbek mellé nem ajánlanám, hiszen aránytalan tud lenni egy kisebb növény mellett egy ilyen karó.

Többféle típus kapható, van amibe könnyebben van amibe nehezebben tudnak belekapaszkodni a futó növények gyökerei. Én a lazább, típust ajánlanám, amit vékonyabb keresztszálak hálóznak be kívülről.

Emellett még próbálkozhattok mohás, sphagnum mohás karók vásárlásával vagy otthoni készítésével is. Ezekbe még könnyebben bele tudnak kapaszkodni a növények, például philodendronok és monsterák.

A Hoyák (viszavirág) és más kisebb fajok számára inkább fém vagy műanyag karót javasolnék, hiszen ezek ránőnek a támasztékokra, de nem hoznak kapaszkodó gyökereket, így nincs szükségük kókusz vagy moha karóra. 

Kép forrása: Lets Leaf

Forrás: Lets Leaf

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények