irodaház

Lapostetők szigetelése

Az épületek hőveszteségének jelentős része a tetőn keresztül távozik, ezért a lapostető szigetelése kiemelten fontos feladat. A poliuretán szigetelés a ma elérhető legjobb megoldás lapostetők szigetelésére.

A modern technológiák között a zártcellás poliuretán hab kiemelkedik hatékonysága és sokoldalúsága miatt. Ebben a cikkben részletezzük, miért verhetetlen választás a poliuretán hab a tetőszigetelésre.

Hő- és vízszigetelés egy lépésben. A zártcellás poliuretán hab páratlanul hatékonyan biztosítja az épület hőszigetelését, és ugyanakkor kiválóan ellenáll a víznek is. Ez azt jelenti, hogy a tető szigetelése egyszerre védi az épületet a hőveszteségtől és a nedvesség bejutásától. Az egyszerű rétegrend, nemcsak olcsóbb és gyorsabb megoldást jelent, de kevesebb hibalehetőséget is!

Optimális hőszigetelési érték. A piacon elérhető legjobb hőszigetelő anyagként a poliuretán hab rendelkezik a legalacsonyabb lambda értékkel (0,024), ennek köszönhetően azonos hőszigetelési teljesítmény elérése érdekében már  feleakkora vastagságú réteg elegendő, mint a hagyományos szigetelőanyagoknál (gyapot vagy hungarocell).

Páradiffúzív tulajdonság. Miközben a zártcellás purhab hatékony szigetelőréteg, páradiffúzív tulajdonságokkal is rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy az épület továbbra is lélegző maradjon, és a nedvesség ne okozzon problémát a tetőben.

lapostető szigetelés

Egybefüggő és járható felület. A poliuretán hab réteg erős és homogén, így járható felületként is funkcionálhat. Ez különösen hasznos olyan tetők esetén, amelyek könnyű hozzáférést igényelnek karbantartáshoz vagy más munkálatokhoz.

Bontás nélkül alkalmazható. A poliuretán hab bevethető régi, bitumenes tetőkön is, anélkül, hogy bontani kellene a régi szigetelést. Ez jelentős költségmegtakarítást eredményez, mivel elkerülhető a régi rétegrend bontása és a veszélyes anyag elszállítása.

Univerzális. A poliuretán hab gyakorlatilag minden ma használt építőipari anyagon alkalmazható, beleértve a bitumenes lemezeket, betont, fát és más anyagokat is.

Mennyibe kerül?

lapostető szigetelés

Ha csak beázás elleni védelmet szeretne, a legvékonyabb réteget fogjuk ajánlani, mely 3 cm vastag habot tartalmaz. Ez a vastagság nem nyújt kiemelkedő hőszigetelést, de már bombabiztos, 100%-os vízzárást biztosít. Egy ilyen „alap” szigetelés, beleértve az UV-védő réteget, 12.500 Ft + Áfa áron elérhető. Áraink tartalmazzák az alapanyagok árát, a szállítási költségét és a kivitelezés munkadíját is.

Ha a hőszigetelés is fontos a Megrendelőnek, vastagabb réteget kell készíteni. Egy 8 cm vastag purhab szigetelés UV-zárással együtt 19.000 Ft + Áfa áron érhető el. Ez a vastagság 16 cm vastag hagyományos hőszigetelésnek felel meg.

A lapostetők szigetelésről itt olvashat honlapunkon: https://isopur.hu/laposteto-szigeteles/

Mivel foglalkozunk még?

  • Járható hőszigetelések padlásfödémen – https://isopur.hu/padlasfodem-szigeteles/
  • Tetőterek szigetelése szarufák között -https://isopur.hu/tetoter-hoszigeteles/
  • Csarnokok és könnyűszerkezetes épületek szigetelése – https://isopur.hu/csarnok-szigeteles/
  • Ólak, istállók, gabonatárolók szigetelése – https://isopur.hu/mezogazdasagi-epuletek-szigetelese/
  • Konténerek, tartályok hézagmentes, formakövető szigetelése – https://isopur.hu/tartaly-szigeteles/

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert