digitális kamera

A lenyűgöző technológiai fejlesztések ellenére a fotózás szerelmesei és a profi fotósok még ma is inkább digitális kamerákat használnak fényképezéshez, mint a mindenttudó okostelefonokat.

A digitális fényképezőgépekkel a beállításokat használni tudó amatőr és profi fotósok a legjobb minőségű, valósághű felvételeket tudják elkészíteni. A munka azonban jó minőségű, hosszú élettartamú akkumulátorokat igényel, így egyetlen profi sem indul el semmilyen munka kapcsán csupán egyetlen akkuval.

Tartalék akkumulátora mindig szükség lehet. De milyet válassz? Csak az eredeti gyári alkatrész lehet megfelelő, vagy utángyártott akku is jó lehet? Ennek jártunk utána.

A modern technológia vívmányai, a Li-ion akkumulátorok

Ma már az egyik legelterjedtebb akkumulátor technológia a Li-ion, számos elektromos készülék használja a szórakoztatóelektronikától a közlekedésig. A 18650-Akku.hu fényképezőgép és kameraakkumulátorai között megtalálod a legnagyobb nevű gyártók eszközeihez való, kiváló minőségű utángyártott akkukat, amelyek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az eredeti gyári darabok.

A Li-ion akkumulátorok legfőbb előnye az anyagösszetételből és a műszaki sajátosságokból eredő kis súly – akár 40%-kal könnyebbek, mint egy hasonló Ni-MH akku – és a mellé társuló hosszú élettartam, hatékonyság és megbízható működés.

A Li-ion akkumulátorok hosszabb, használaton kívüli időtartam után is képesek ugyanazt a hatékonyságot nyújtani -20 és +60 ℃ közötti hőmérsékleten.

További sajátosságuk, hogy ezeket a lítiumionos akkukat feltöltve kell tárolni, így akár hónapokig is használatra készek maradnak.

A tartalék akkumulátor kötelező darab

Fotósként nincs rosszabb, mint elveszíteni a megismételhetetlen képeket. Még a legprofibb digitális kamerák akkumulátora is meghibásodhat, ráadásul a legrosszabb pillanatokban, amikor a legkevésbé számítasz rá. Emiatt profi fotósként lehetetlen egy különleges megbízást végrehajtani, de amatőrként is biztosan a legrosszabbkor következik be.

De egy utazás során is járhatsz hasonlóan, amikor az akkumulátor meghibásodása vagy lemerülése miatt képtelen vagy megörökíteni az elképesztő természeti jelenségeket, tájat, figyelemre méltó embereket.

És valljuk be, a tartalék akkumulátor hiánya egyszerűen felkészületlenségre vall. Ezért a fotózást mindig az akkuk és töltöttségük ellenőrzésével kezdd.

Használhatsz-e utángyártott akkumulátort a kamerákban?

Az évek előrehaladtával, a használat következtében a gyári akkumulátorok is veszítenek kapacitásukból, így az egy töltéssel elérhető munkaidő jelentősen csökken, és amikor azt veszed észre, már nem töltődik rendesen, új akku után kell nézni.

A fényképezőgép gyártók ugyan eredeti akkumulátorok vásárlását szorgalmazzák, egyes modellek nem eredeti akku észlelése esetén figyelmeztetést is küldenek, de a tapasztalatok alapján a tesztelt, kiváló minőségű, árban kedvezőbb utángyártott akkuk is tökéletesen biztonságosak a készülékek számára.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom