süllyesztett kerti medence

Egy tetszetős tetővel fedett, süllyesztett kültéri medence nemcsak rendkívül dekoratív, ezáltal a luxus érzését nyújtja, de nagyon hasznos is, ugyanis számtalan előnnyel jár, többek között megkönnyíti a medence karbantartását.

A saját kerti medence kivitelezése előtt azonban jó néhány kérdést át kell gondolni annak érdekében, hogy az igényekhez, költségvetéshez mérten a legjobbat választhasd. Tanácsos a cél meghatározásával indítani, ugyanis más típusú, méretű és formájú medencére van szükség, ha úszásra, illetve ha pancsolásra használnád.

Szinte bármi megépíthető, azonban érdemes a fedésre is gondolva megtervezni. A polikarbonát medencefedések változatos formában rendelhetők, így szinte minden süllyesztett medencére nagyszerű megoldást jelentenek, dekoratívak, elegáns megjelenésűek. Kérj ajánlatot a Polikingtől még ma! Mi alapján válassz?

A süllyesztett medencék eleganciája

Ma már számtalan típusú kerti medence közül választhatunk, ha úgy döntünk, belevágunk a megvalósításba. Az ideiglenes medencék, akár a puha-, akár a merevfalú változatot választjuk, nem nyújtanak olyan komfortot és kevésbé sokoldalúan használhatók, ráadásul látványban is messze elmaradnak a süllyesztett változatoktól.

A valódi megoldást az előregyártott műanyag vagy fémszerkezetű, illetve az épített medencék jelentik. Előbbiekből is több méret és forma létezik, rendelhetünk ovális, szögletes vagy kerek medencét, az épített medencék esetében pedig még szabadabban dönthetünk. Érdemes azonban néhány praktikus szempontot, többek között a medencefedés kérdését mérlegelni, ugyanis a hazai klimatikus viszonyok között szükség van rá.

Praktikus polikarbonát medencefedések

A többféle típusban rendelhető polikarbonát tetők extra erős alumínium profilból épülnek, választható üvegezéssel. Minden olyan süllyesztett medencére építhetők, amelynél megfelelően sík és elegendő felület áll rendelkezésre a tetőt mozgató sínrendszer elhelyezésére.

A prémium kategóriás polikarbonát tetők biztosítják a víz kellemes hőmérsékletét, meghosszabbítják a fürdési szezont, ugyanis átengedik a napsugarakat, ezáltal felmelegszik a víz. Illetve csökkentik a párolgást, ezáltal éjszaka nem engedik kihűlni.

További előnyük, hogy távol tartják a szennyeződéseket, így a víz tiszta marad, ezért kevesebb vegyszert igényel a karbantartása, vagyis olcsóbb, a víz pedig egészségesebb lesz. De a téliesítéssel sem kell foglalkozni, ugyanis alatta nem fagy be a víz.

Melyik fedéstípust válaszd?

Ízlésed, igényeid, illetve a környezet stílusa szerint választhatsz fedést, azt azonban tartsd szem előtt, hogy szándékodban áll-e rosszabb időben, fedett állapotban is használni a medencét. Ekkor ugyanis olyan tetőtípus lesz a megfelelő, amely alatt elférsz. De a fedés magassága a környezet szempontjából is lényeges kérdés, így átgondoltan válassz!

A szögletes fedések jobban illenek a modern, letisztult környezetbe, a klasszikus íves fedések is jók lehetnek alacsonyabb változatban.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom